OstatníPřírodní léčbaZdravé tipy

Jedna sklenice láku denně brání křečím a dehydrataci

Je důležité vědět, že lák má schopnost bránit křečím nebo také inhibovat dehydrataci. Lák je plný elektrolytů, které vaše tělo potřebuje. V nakládaných okurkách jsou také probiotika, což je přesně to, co si vaše tělo žádá. Je možno tedy říci, že nakládaná zelenina má mnoho zdravotních výhod. Jaké?

Pomáhá snižovat svalové křeče

Lidské tělo se ve středně těžkém tréninku hodně potí, a to způsobuje nerovnováhu v úrovni sodíku a draslíku. Objevují se tak svalové křeče, právě v důsledku této nerovnováhy. Lák pomáhá účinně a rychle snižovat křeče a zklidňovat také svaly. Při snižování křečí je lák o 45% účinnější, než čistá voda.

lák

Mírní pálení žáhy

I když se vám to může zdát nepravděpodobné, nakládaná zelenina a voda z ní pomáhá velmi efektivně při pálení žáhy, umí pálení velmi dobře zmírnit a zklidnit.

Pomoc s popáleninami

Lák může pomoci uklidnit popáleniny na lidské kůži. Umí nahradit velkou část tekutiny, což je velmi dobré.

Lák je účinný v mnoha ohledech, vyzkoušejte sami a uvidíte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button