Zdravé tipy

Obnovte svůj zrak s pomocí šafránu

Mnoho lidí po celém světě má problémy se zrakem. Většina z nás však potíže se zrakem bagatelizuje a dochází k lékaři až s poměrně poškozeným zrakem několika dioptriemi. Další otázkou jsou finance, ne každý chce utrácet za kvalitní brýle. Po roce vám místo pozitivní zprávy bylo řečeno, že se váš zrak místo kompenzace naopak zhoršil. Navíc brýle neřeší jádro problému, pomohou vám sice lépe vidět, ale neřeší váš zrak a jeho obnovu jako takovou..

Nebojte se, máme pro vás řešení, které zrak zlepšuje přirozeným a nejjednodušším způsobem. Tato zázračná bylina se jmenuje šafrán. Mnozí odborníci se shodují na tom, že jeho prospěšné vlastnosti jsou dobrou volbou k záchraně vašeho zraku.

Šafrán pomůže zlepšit zrak

šafránŠafrán zpomaluje progresi onemocnění zraku jako je makulární degenerace, která v nejhorší formě zapříčiňuje slepotu. Už jste někdy slyšeli o šafránu? Sbírá se ručně z hlubokých červených krokusovitých tyčinek a jeho cena se pohybuje v závislosti na jeho kvalitě. Šafrán je známým potravinářským kořením i barvivem. Používá se pro léčbu různých onemocnění.

Šafrán je koření, které obsahuje antioxidační karotenoidy – crocin a crocetin, které chrání buňky a neurony. Crocin z šafránu má větší antioxidační aktivitu, než alfa-tokoferol. Zabraňuje tvorbě peroxidovaných lipidů a částečně obnovuje aktivitu superoxidu dismutázy (SOD).

Přínosy šafránu pro zdraví jsou v důsledku těchto dvou karotenoidů

Nedávná studie zjistila, že užívání perorální šafránu (20 mg denně) po dobu tří měsíců, u pacientů s počátečním stádiem věkem podmíněné makulární degenerace, vyvolalo významné zlepšení retinální funkce a zrakové ostrosti.

Slavný profesor Silvia Bisti prováděl výzkum u pacientů s makulární degenerací související s věkem. Zrak pacientům podporoval užitím pilulky šafránu. Vytvořil tak naději, že šafrán může být přirozenou odpovědí na zástavu nebo oddálení ztráty zraku z makulární degenerace. U pacientů užívajících šafrán vyústila obnova buněk v lepší vidění.

„Zdá se, že vliv genů regulujících obsah mastných kyselin v buněčné membráně činí buňky tvrdšími a odolnějšími.“

Kolik šafránu se doporučuje?

Jak jsme se zmínili již dříve, je to 20 mg denně. Šafrán se může přidávat do jiných potravin nebo připravit jako čaj.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button