OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Zmírnění stresu díky „svalu duše“

Jen málo lidí zná nebo někdy slyšelo o bederním svalu, latinsky psoas. Je to však jeden z nejpoužívanějších svalů v těle. Najdete jej z obou stran páteře a sahá až k okraji pánve. Běžně se označuje jako „sval duše“, protože má velkou odpovědnost pro lidské tělo.

Sval duše

Tento sval v podstatě propojuje horní část těla s dolní částí, směřuje ven a zpět k přední části těla. Jestliže po většinu dne sedíte v kanceláři u počítače, může přijít k určitému „uzamčení“ kyčle, aniž byste si toho byli vědomi. Tato situace přispívá k pocitu strachu a stresu, což není dobré.

Snížená schopnost myšlení

V důsledku tohoto „uzamčení“ dochází ke snížení schopnosti myšlení. Když je člověk ve stresu a pociťuje úzkost, snadno bývá náchylnější k manipulaci. A právě toto všechno ovlivňuje schopnost racionálního uvažování. Takže někdy můžete být překvapeni, jak snadno a rychle jste se rozhodli tak, jak jste se rozhodli.

Zbavit se stresu

Kořen stresu a úzkosti se objevuje v psoas svalu. Je nutno přijít na to, jak se stresu a úzkosti zbavit, jak jí odstranit. Úzkostné situace poskytují uvolňování stresových hormonů, které způsobují nespavost a oslabený imunitní systém. Jak si pomoci od stresu a úzkosti? Jednoduchými metodami.

Metody:

Existuje několik metod, které mohou pomoci uvolnit stres, napětí a úzkosti. Postupně vás zbaví těchto pocitů a vedou ke stavu relaxace a pohody.

Jóga

Skvělou volbou je jóga. I když si mnozí lidé myslí, že je to prostředek jen pro pružné tělo, není tomu tak. Pomáhá k uzdravení těla, a také vám pomůže zaměřit se na sebe sama. Dělejte správně tyto jogínské pózy a získáte všechny výhody, které to přináší. Důležitá je samozřejmě pravidelnost cvičení.

Meditace

Zklidnění celého těla, mysli a nechat tělo odpočívat. To je meditace, která umí hotové zázraky. Vyhraďte si čas a místo každý den a meditujte. Má to pozitivní vliv na vaše zdraví, celkový psychický stav a klid. Uvolněte se, dopřejte si příjemnou meditační hudbu a jděte na to!

Stačí každý den cvičit 10 minut a uvidíte, jaký vliv to bude mít na vás, na vaše zdraví a na vaší duši. Budete relaxovat, pohybovat se a snížíte stres a úzkost. Vyzkoušejte to!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button