Ostatní

5 rostlin, které vám pomohou v noci lépe spát

Spaní je jednou z nejdůležitější aktivit pro člověka. Prostřednictvím spánku je naše tělo schopné si odpočinout a opravit všechny škody, které utrpělo během dne. Spánkem se naplní naše energická hladina na další den a díky tomu vykonáme více úkolů, než kdybychom nebyli odpočatí.

Proč špatně spíte

Za účelem odpočinku přes noc je dobré mít v ložnici tu správnou atmosféru. Ne každý si ji však umí v domácnosti vykouzlit. To je jeden z nejčastějších problémů, proč se vám špatně spí. Ideální je před spánkem v ložnici vyvětrat, vypnout všechna elektronická zařízení a chvíli si číst. Vhodné jsou i rostliny. V tomto článku si představíme pět rostlin, které vám pomohou v noci lépe spát.

Aloe Vera

Tato rostlinka je známá pro své četné léčivé vlastnosti včetně čištění vzduchu. Stačí ji jen umístit do ložnice a zaručujeme vám, že se vám bude spát mnohem lépe. Velkou výhodou je, že se o ní nemusíte příliš starat a nevyžaduje tolik pozornosti jako jiné rostliny. Nepotřebuje totiž téměř žádné slunce a zalévat ji stačí jednou za měsíc. Kromě toho přinese trochu exotiky do vašeho domova.

Levandule

Čaj z levandule se užívá proti úzkosti a stresu již celá staletí. Má příjemnou vůni, která zklidní vaše smysly a krásné květy zkrášlí vaší domácnost. Kromě zlepšení kvality spánku také uklidní rozrušené děti.

Jasmín

Silná a sladká vůně jasmínu může uklidnit vaše nervy a zmírnit úzkost, což pomáhá lepšímu spánku. Mimo skvělého aroma je velmi smyslný a jeho vůně je intenzivní obzvláště, když odkvétá. Pro dosažení co nejlepších výsledků dejte pár odumřelých lístků jasmínu do povlaku na polštář.

Břečťan

Existuje jen velmi málo rostlin, které mohou růst rychle a za nepříznivých podmínek, jako je například břečťan. Ten má celkem hezké květy, které obohatí váš domov o silné aroma. Ideální je pro jedince, kteří trpí astmatem a dalšími dýchacími potížemi. Kromě čištění vzduchu od toxinů ve vaší ložnici vám také pomůže lépe spát.

Tchýnin jazyk

Za celkem vtipný název mohou dlouhé a ostré listy. Rostlina původem z Nigérie nepotřebuje mnoho vody, aby přežila, a je celkem nenáročná na péči. Přes noc produkuje kyslík a odstraňuje oxid uhličitý a další toxiny ze vzduchu, které vám brání usnout.

Jak je vidět, existuje mnoho rostlin, které vám pomohou lépe spát a udržet tak vaši energii v co nejvyšší hladině. Navíc je jejich pořízení levné a snadné. Takže si do každé místnosti dejte aspoň jednu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button