Péče o těloZdravé tipy

Přílišné mytí rukou škodí: Přečtěte si rady, které přináší lékaři

Současný jídelníček většiny lidí je velmi chudý na vlákninu. Mnoho z nás jí ve stresu, spěchu a shonu. Stravujeme se v restauracích, fast foodech a často také nedodržujeme základní návyky, vynecháváme snídani, přecpáváme se na večer aj. Chybějící vláknina se v těle vždy projeví a to tak, že trpí ty „dobré“ bakterie, které se ve střevech objevují. A problém je na světě a to dokonce i v několika generacích jedné rodiny. Toto prokazuje nová studie, kterou si představíme.

Dobré bakterie, které jsou ve střevech, se živí z vláknitého materiálu, například z ovoce, zeleniny či obilí. Díky nadměrnému používání produktů, které jsou již zpracované, není možno do těla dostat více vlákniny.

Nedostatek potřebných mikroorganismů

Schránka 01

Výzkumníci na Standfordské univerzitě vytvořili studii, která ukázala, že některé mikroorganismy, které ve střevech žijí a živí se z jídla, které do svého těla dostáváme, pomalu vymírají.

Dobré bakterie můžete do svého těla přenést také z jiných zdrojů. Věřte tomu, nebo ne, nejdůležitější zdroj je samo naše nejbližší příbuzenstvo.

Také je možno těžit z malé změny návyku. Někteří lidé si až příliš často myjí ruce. Postačí maličko tento návyk poupravit a bude to, říkají věci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button