Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Pijte citronovou vodu, obzvláště pokud máte tyto problémy

Během léta je oblíbeným nápojem vlažná voda s citronem, která je hitem v posledních několika letech. Existuje hned několik důvodů, proč tomu tak je. Citronová voda je velmi silný nápoj s celou řadu vitamínů a minerálních látek. Pitím tohoto nápoje každé ráno si zlepšíte trávení a posílíte imunitní systém. Zároveň pomůžete tělu lépe ztratit přebytečný tuk a také alkalizujete tělo.

S čím vám pití citronové vody pomůže

Odstraňuje akné

Voda s citronem neutralizuje kyselost krve a zabraňuje výskytu akné a jiných kožních problémů. Třením citronu na obličej také můžete vyčistit pleť a snížit riziko vzniku kožních onemocnění.

Odstraňuje ledvinové kameny

Citronová voda každé ráno zlepší lymfatický systém ve vašem těle a odstraní celou řadu škodlivých patogenů.

Sníží vaše chutě na sladké a pomůže vám zhubnout

Citron pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a obsahuje vlákninu zvanou pektin, který pomáhají ovládat vaše chutě a hlad. Navíc konzumace vody s citronem urychlí metabolismus a lépe tak budete hubnout.

Léčí bolest žlučníku

Pití citrónové vody společně s jídlem zmírní bolesti žlučníku a případné další obtíže spojené s trávením.

Léčí nachlazení a chřipky

Citrony jsou bohaté na vitamín C, silný antioxidant, který skvěle funguje jako antibakteriální činidlo. Je vysoce účinný proti nachlazení a chřipce.

Uleví od Gerdu

Pokud trpíte na Gerd (refluxní choroba), pijte citronovou vodu a budete se cítit mnohem lépe. Musíte však vydržet. Výsledky se dostaví až po několika týdnech.

Posiluje nehty

Aktivní látky z citronu posílí nehtové lůžko a odstraní bílé skvrny. Návštěva kosmetického studia nebude tak častá, což je skvělá zpráva pro vaši peněženku.

Zabraňuje otravě jídlem

Pitná voda s citronem při cestách do zahraničí může výrazně snížit riziko otravy jídlem, které chcete vyzkoušet, ale nejste si jisti, jak na něj bude vaše tělo reagovat. Skvělá prevence.

Zabraňuje fibromyalgii

Pokud trpíte tímto nepříjemným stavem, pitná voda s citronem je účinným způsobem, jak bojovat proti nepříjemné bolesti. Dalším skvělým doplňkem je cvičení jógy.

Snižuje zánět

Citrony jsou alkalizační potraviny, které mohou neutralizovat kyseliny v těle a regulují hladinu pH. Také snižují zánět a riziko některých vážných onemocnění.

Zmírňuje bolesti svalů

Pít citronovou vodu po tréninku vám pomůže zbavit se nepříjemných křečí a bolestí, jež nastupují v momentě, kdy svaly odpočívají a regenerují.

Zmírňuje bolesti kloubů a otoky

Artritida je zánětlivé onemocnění kloubů, které může být neutralizováno každé ráno pitím vody s citronem. Zmírní se vám otok, bolesti poleví a obnoví se vám pohyblivost kloubů.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button