Jídlo a stravováníPéče o těloZdravé tipy

Budete-li užívat tyto léky, pak se vyhněte ořechům, grapefruitům a banánům!

Také přemýšlíte nad tím, jaké můžete jíst jídlo, když užíváte některé léky, které vám předepsal lékař? Je pravdou, že je důležité k určitým lékům nekonzumovat potraviny, které by mohly léčbu narušit. Jako každý člověk i vy jistě víte, že alkohol a léky se nesmí konzumovat společně. Také některé potraviny nejdou dohromady s určitými medikamenty. Zde je seznam potravin, kterým byste se měli vyhnout v závislosti na léčbě, kterou právě podstupujete.

Banány a mléčné výrobky

Pokud užíváte léky na vysoký krevní tlak, pak je dobré se vyhnout banánům. Jestliže jste nemocní a lékař vám předepsal antibiotika, dejte si pauzu od mléčných výrobků. Je to hlavně z toho důvodu, že mléčné výrobky obsahují vápník, který může zabránit dostatečnému vstřebávání antibiotik.

Zpracované mastné výrobky a grapefruity

lékyTrpíte-li bakteriálními infekcemi, pak se obloukem vyhněte zpracovaným mastným výrobkům. Jestliže vám lékař předepsal léky, které regulují cholesterol, je dobré z ovoce vynechat grapefruity. Ty v kombinaci s tímto druhem léků mohou vést ke zvýšenému průtoku krve.

Pozor na ořechy

A nakonec ořechy, samy o sobě jsou prospěšné, ovšem pokud užíváte léky na štítnou žlázu, budete se s nimi muset rozloučit. Léky na štítnou žlázu totiž brání řádnému vstřebávání těchto léčiv a v konečném důsledku nemusí pomoci, ale spíše mohou uškodit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button