Jídlo a stravováníPéče o těloZdravé tipy

Zařaďte do svého jídelníčku lilek, je tělu prospěšný

Tuto potravinu v lidské stravě jen tak nenajdete. Lidé totiž nevědí, jak zdravá tato složka ve skutečnosti je. I z toho důvodu je třeba uvést, že lilek je nutriční bomba, kterou byste neměli podceňovat. Může tělu přinášet mnoho zdravotních výhod, budete-li jej konzumovat pravidelně. Také velmi dobře chutná, což je dalším plusem.

Minerály, vitamíny a hubnutí

Lilek je sám o sobě bohatý na důležité minerály, vitamíny, vápník, zinek, draslík a další fytoživiny, které tělo potřebuje. A co více, pokud potřebujete zhubnout a chcete držet dietu, lilek je to pravé. Nemá v sobě žádný tuk a má velmi málo kalorií. Přináší žaludku pocit plnosti – budete se cítit sytí po dlouhou dobu a nepocítíte hlad.

lilek

Téměř bez sacharidů

Lilek neobsahuje mnoho sacharidů, tudíž je ideální potrava pro regulaci trávení, pro správný krevní tlak a cholesterol. Lilek je skvělou potravinou pro diabetiky. Je plný vápníku a rovněž železa, což z něj dělá skvělou volbu pro vaše zuby a kosti. V těle pomáhá při tvorbě červených krvinek, rychle transportovat molekuly kyslíku do oběhového systému nebo organismu.

Problémy s vyprazdňováním

Lilek je také pro všechny, kteří mají problémy s vyprazdňováním. Vláknina z lilku vám pomůže tento nepříjemný problém vyřešit během chvíle. Zlepšuje trávení a pohyby střev. Taktéž pomáhá odstraňovat všechny toxiny z těla a z trávicího traktu. Je to velmi rychlý proces očisty.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button