Ostatní

Jak se stát ranním ptáčetem

Asi každý z nás zná ten pocit, když musí ráno vstávat. Peřiny jsou tak teplé, v posteli je všechno mnohem příjemnější a vyhlídka na chladnou podlahu a všechny povinnosti, které nás čekají, vůbec ničemu nepomáhají. Není tedy divu, že mnoho lidí má nastaveno tři a více budíků, aby byli vůbec schopní se ráno vzbudit a ještě k tomu se vyhrabat z postele. Jak tedy docílit toho, aby vaše rána byla příjemnější a netrpěli jste tolik po ránu separační úzkostí?

Existuje dokonce více způsobů, jak dosáhnout tohoto cíle. Jedním z nich je se na rána těšit. Že to zní nereálně? Sepište si seznam věcí, které rádi děláte, a začněte je dělat každé ráno. Můžete začít s maličkostmi, jako je snídat oblíbené jídlo (jídlo je vždycky silný motivátor a pokud tvrdíte, že ne, tak lžete), a dřív než se nadějete, tak ani budík potřebovat nebudete.

Pro některé lidi taková motivace stále není dost, což znamená, že se musí nasadit silnější prostředky a změnit celou ranní rutinu.

  1. Roztáhněte žaluzie a nechte do pokoje proudit přírodní světlo

Hlavně v zimně asi znáte ten boj, jak se nechce vstávat, když je absolutní temno. Pokud nemáte v pokoji ani paprsek světla, nutí vás to stále posunovat budík a namlouváte si, že je stále noc. NE! Roztáhněte žaluzie, v zimních měsících rozsviťte světlo a nechte se probudit.

  1. Vypijte po ránu teplou vodu s citrónem, zázvorem a medem

Tento drink vás nejen probudí, ale také pročistí váš trávicí systém. Získáte tím pocit lehkosti a svěžesti a budete připravení si podrobit celý svět. Tento nápoj má i mnoho jiných účinků – posiluje imunitní systém, snižuje dopady cukrovky a je skvělý na hubnutí.

  1. Hudba

Ta správná hudba po ránu vás naladí na celý zbytek dne. Pusťte si vaše oblíbené songy a nechte se unášet na pozitivních vlnách. Ať už máte rádi pop, rock nebo metal, zvyšte hlasitost a zpívejte si po libosti. Taková součást ranní rutiny vás nejen řádně probudí, ale budete mít úsměv na tváři místo podmračeného výrazu.

  1. Srovnejte si myšlenky

Každé ráno si na chvíli sedněte a zamyslete se, čeho chcete ten den docílit. Sepište si seznam a udělejte si plán, abyste zbytek dne neběhali v depresi, že máte chaos v událostech a nevíte kam dřív skočit. Rozhodně vám to ulehčí mnoho věcí.

  1.  Cvičení

Někteří z vás toto možná nebudou číst s nadšením, ale ranní cvičení je velice prospěšné pro vaše tělo i mysl. Nemusíte se hned vrhat do náročného kardia, můžete jen klidně udělat několik jógových cviků nebo si chvíli pohrát se psem. Tato praktika vás nejen zanechá fit, ale bude i prospěšná vašemu trávení a správnému krevnímu oběhu.

Ponaučení zní: pokud chcete být ranním ptáčetem, dělejte pravý opak toho, co jste dělali doteď. Dříve než se nadějete, budete vstávat sami bez budíku a budete se těšit, co vám ráno přinese.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button