Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Řekněte sbohem nespavosti: Jedna lžíce přírodní směsi a budete spát během pár minut

Pokud trpíte nespavostí, pak jste na správném místě. Konkrétně tato přírodní směs na bázi mléka a medu je používána jako lék na nespavost od starověku. Tyto dvě složky mají velmi výhodné vlastnosti a v případě, že se spojí dohromady, mají silné účinky a vyléčí celou řadu zdravotních problému, jako je insomnie.

Proč je spánek důležitý

Když nedopřejete tělu dostatek odpočinku, zvyšujete pravděpodobnost, že se u vás vyskytne srdeční choroba, mrtvice, cukrovka, vysoký krevní tlak a obezita. Nedostatek spánku způsobuje problémy s hormony a pamětí, což vede k depresi.

Přísady, které vám zlepší spánek

Mléko je bohaté na vápník, který je důležitou složkou pro zdravé tělo. Vápník v mléce vám pomůže lépe usnout, zvyšuje sekreci melatoninu v těle – přirozeně vyskytující se hormon produkovaný tělovou epifýzou, který také řídí spánkové cykly. Čím více melatoninu, tím vyšší jsou šance na kvalitní spánek.

Med vám také pomůže lépe usnout, protože obsahuje L-tryptofan, aminokyselinu, kterou tělo nevytváří přirozeně. To je jeden z důvodů, proč je med využíván celá tisíciletí jako lék při nekvalitním spánku.

Recept na přírodní lék na spaní

Připravte si:

  • šálek medu
  • půl litr mléka (můžete použít i mandlové nebo sójové mléko)
  • kapku vanilkového extraktu

Nalijte mléko do hrnce a ohřejte ho. Ujistěte se, že se nevaří; nebudete vytvářet škraloup na vrchní vrstvě mléka. Poté nalijte teplé mléko do sklenice a přidejte med. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs dobře promíchejte. Vypijte před spaním a užívejte si ničím nerušeného spánku.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button