Péče o těloZdravé tipy

Bělení zubů s kurkumou? Skvělé pro kuřáky a konzumenty kávy!

Kurkumu nejčastěji využíváme v kuchyni. Jde o žluté koření, které je velmi populární. Kromě popularity je kurkuma také zdravá, má mnoho pozitivních účinků na zdraví. Má protizánětlivé účinky, je prokazatelným antioxidantem a podporuje kognitivní mozkové funkce, zejména u starších lidí. Jde o přírodní a velice účinný mozkový doping. Kromě těchto a dalších pozitivních účinků má také kurkuma pozitivní vliv na vaše zuby. Tedy pomáhá jim, aby byly bělejší a to v krátkém časovém horizontu.

Přírodní bělidlo pro zuby

Bělení zubů s kurkumou je obzvláště dobré pro kuřáky a konzumenty kávy, černého čaje, červeného vína a podobně. Toto bělidlo na zuby funguje zcela na přírodní bázi, tudíž neobsahuje žádné látky, které by jakkoliv poškodily zubní sklovinu a dásně. Už po jednom týdnu pravidelného používání přírodní bělící pasty z kurkumy uvidíte výsledek. Tuto bělící pastu si můžete udělat v pohodlí domova, hotová je za chvíli.

 

Jak na to?

Vezměte koření kurkumy (drcená kurkuma, asi ¼ čajové lžičky) a ponořte do něj váš kartáček na zuby. S takto namočeným kartáčkem si pak zuby vyčistěte tak, jak jste zvyklí. Po vyčištění ihned nevyplachujte ústa vodou, ale nechte pastu z kurkumy působit zhruba 3 – 5 minut. V tento moment umí kurkuma udělat hotové zázraky. Poté ústa důkladně vypláchněte, abyste odstranili i ty nejmenší zrníčka kurkumy, která mohou zůstat v mezizubních prostorech. Výsledek uvidíte již po prvním čištění. Ovšem nejste-li spokojení, můžete postup opakovat celý týden.

Můžete si také vytvořit pastu na zuby: 

¼ čajové lžičky kurkumy, několik kapek olivového oleje a opakujte výše zmíněný postup.

Nejen pro bílé zuby

Kurkuma nepomůže jen k bělejším zubům, má také mnoho jiných a hodnotných účinků. Jaké to jsou?

  • Jde o výborné antiseptické a přírodní antibiotikum, léčí rány a drobné praskliny
  • Skvěle pomáhá na zánětlivé procesy v ústech, napomáhá při krvácení dásní

Kurkuma je opravdu zázračný a kouzelný prášek, který zajistí zdravější a bělejší úsměv, tak proč toho nevyužít?

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button