Péče o těloZdravé tipy

Objeví-li se něco takového na nehtech, je doba na obavy

Objevíte-li na svém těle mateřské znaménko nebo nějakou skvrnu, která má neobvyklý tvar či velikost, měli byste v co nejkratším termínu navštívit dermatologa. Nicméně, pokud si všimnete skvrn na svých nehtech, měli byste ho navštívit také.

Kontrolujte svou kůži

Každé jaro různí odborníci připomínají, že je důležité natírat se opalovacími krémy a také svou kůži kontrolovat. Popřípadě vědět, jaké změny se na ní dějí a jak moc je to vážné. Pro jistotu je vždy dobré navštívit lékaře. Rakovina kůže je nebezpečné onemocnění, ovšem slyšeli jste už někdy o někom, kdo má rakovinu nehtů?

Věnujte svému tělu péči

Bohužel každý z nádorů, které útočí na lidskou kůži, může útočit také na prsty a nehty. Nádory se netvoří na nehtu samotném, ale v tkáni pod nehtovým lůžkem. Objeví se jedna linie pod nehtem, který za krátkou dobu ztmavne a začne být větší a silnější. Naštěstí ne všechny skvrny, které se pod nehtem objeví, automaticky znamenají nebezpečný nádor. Takové skvrny se mohou pod nehty objevovat z nedostatku vitamínů či minerálních látek v těle. Může také dojít k mechanickému poškození a vytvoření „štěnice“.

Bílé skvrny na nehtech. Jedná se o nemoc?

Každý je občas na nehtech našel. Tyto bílé skvrnky naznačují přítomnost toxinů v těle a nepřítomnost kyslíku v krvi, ledvinové poruchy nebo další různé rizikové nemoci.

Pohled na ruce, potažmo vaše nehty odhalí, co s vámi skutečně je. Jestliže vidíte své nehty a všimnete si na nich nějaké změny, je jistější, když navštívíte odborníka a o svém problému se s ním poradíte. Ať už se jedná o cokoliv, je lepší navštívit odborníka včas a mít tak vyšší šanci vyléčit nemoc, na kterou vaše nehty poukazují.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button