Péče o těloPřírodní léčba

Zbavte se zánětlivé pleti po holení a zabraňte vzniku zarůstání chloupků

Dříve se holili jedině muži. Holicím strojkem se zbavovali vousů na tváři. Dnes už je holení činností, kterou provozují jak muži, tak i ženy. U mužů může probíhat holení denně, vousy rostou u každého různě. Ženy také sahají poměrně často po dámském holicím strojku a zase si holí nohy, aby byly krásně hladké a jemné na dotek. Může se tak snadno stát, že po holení bude vaše pokožka podrážděná a zanícená. Na pokožce se mohou objevit pupínky nebo budou zarůstat chloupky. Jak se zbavit zánětlivé pleti a zarůstání chloupků?

96854

Proč chloupky zarůstají?

Kladete si otázku, proč chloupky zarůstají? Děje se to proto, že oholené chloupky se zkroutí a zarůstají do kůže. To působí podráždění a také infekci. Ve chvíli, kdy se zánět dostává do folikulů kůže, objevuje se její podráždění. Na kůži se mohou objevovat malé hrbolky či pupínky. Jsou způsobeny folikulárním zarůstáním chloupků.

Citlivá pleť a podráždění

Je-li vaše pokožka citlivá, pak se mohou objevovat po holení problémy. Pokožka se může snadno zanítit a může být podrážděná. Taková pokožka pak může svědit. Co s ní následně dělat? Přinášíme řešení. Snadno můžete připravit lék, který pomůže zlepšit krevní oběh a také zastavit zarůstání chloupků.

Potřebujete:

  • 1 šálek vody
  • 1 a půl lžíce soli

Jak lék aplikovat?

Smíchejte vodu se solí v jednom šálku a do roztoku namočte vatový tampónek. Tímto tampónkem pak potřete problémové oblasti. Roztok nechte na tváři zaschnout, ale neoplachujte ho. Tento postup provádějte několikrát denně, dokud nebude vaše pokožka jemná a bez zanícení.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button