Péče o těloPřírodní léčba

Provoňte domov bylinkami. Zapalte je a nechte působit jejich blahodárnou moc

Pokud jste někdy vstoupili do studia jógy nebo do knihovny či kostela, určitě jste si všimli zvláštní vůně, která tato místa vydávají.

Je to proto, že mnoho těchto míst je pravidelně zakouřovány. Jedná se o posvátnou tradici, kdy se používá kouř posvátných bylin k čištění místnosti. Tento rituál je velmi podobný zapálenému kadidlu.

Většinou se setkáte s doutnající šalvějí, ale existují i jiné bylinky, které můžete použít. Konkrétní výhody jsme vám popsali níže.

Proč zapalovat bylinky

Západní kultura zapaluje bylinky celá tisíciletí a jedná se o nespornou tradici v celém řeckém a římském folkloru. S touto tradicí se můžeme setkat i v indické nebo karibské kultuře a kuchyni.

Bavlníkové listy se nepoužívají pouze v potravinách. Jsou standardní součástí krémů, parfémů, mýdel a pracích prostředků.

Tradičně se používá jako sedativum, analgetikum a protizánětlivá bylina, která má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Snižuje krevní tlak a srdeční frekvenci. Často se používá k léčbě nespavosti, chronickému stresu a změně nálad.

Další vonnou bylinkou je bobkový list, která pomáhá regulovat hladinu glukózy a hladinu cholesterolu u lidí trpících cukrovkou. Mimo jiné zabraňuje také ledvinovým kamenům. V případě, že byste bobkový list konzumovali v podobě čaje, můžete zabránit růstu a rozšíření leukémie a způsobit apoptózu rakovinných buněk.

Jak užívat bobkový list

Čaj z bobkových listů si uvaříte tradičním způsobem. Jen se ujistěte, že odstraníte listy ještě před užíváním. Pokud máte pocit stresu a trápí vás špatná nálada, jednoduše zapalte jeden nebo dva listy na hliníkovém pekáči v místnosti nebo kanceláři a nechte jej deset minut provonět celý prostor. Ujistěte se, že zavřete okna a udržujte oheň od všeho hořlavého. Opusťte místnost a vraťte se až za deset minut.

Jakmile vstoupíte do místnosti, kouř z bylinek způsobí, že se vaše mysl a svaly uvolní. Budete lépe soustředění a úkoly vám půjdou od ruky.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button