Péče o těloPřírodní léčba

10 nejlepších olejů, které vám pomohou k mladistvému vzhledu

Po nějaké době ztrácí kůže svoji regeneraci, což způsobuje vrásky, povislost a další estetické problémy. Pokud chcete držet krok a vypadat stále mladě, doporučujeme nahradit klasické kosmetické přípravky těmi přírodními a pečovat o svoji pleť pomocí olejů.

Každý olej funguje trošku jinak, ale všechny skvěle hydratují a obnovují pokožku.

Jaké oleje se nejčastěji používají

Kokosový olej patří mezi nejužitečnější oleje. Pomáhá proti vzniku stařeckých skvrn a vrásek, také chrání proti slunečnímu záření. Celkem 2 lžíce denně zapojte do svého stravovacího režimu, aby se zabránilo neduhům spojených s věkem. Navíc se vám zlepší celková psychická pohoda. V masírujte do pokožky během sprchování, díky tomu udržíte své tělo hydratované.

Olivový olej je ideální pro obnovu pokožky. Jedná se o nenasycený mastný tuk, který je plný minerálů a vitamínů E a An. Pravidelným užíváním zabráníte volným radikálům poškodit tělo. Opět zahřejte mírně olej a po dobu 5-10 minut vmasírovávejte do pokožky.

Další oleje, které musíte zkusit

Jojobový olej

Obsahuje vysoké množství vitamínů C a E. Důkladně vmasírujte do pokožky a nechte zaschnout. Vaše pokožka vám poděkuje.

Arganový olej

Ideální pro vypnutí pokožky, skvrny a vrásky. Je bohatý na vitamín E a An, které využijete k čištění pleti. Opět vmasírujte do pokožky. Také můžete arganový olej použít jako doplněk stravy. Stačí jedna lžička denně.

Mandlový olej

Snižuje přítomnost vrásek díky vitamínu K a E. Kapku oleje vetřete pod oči a zbavíte se tmavých kruhů. To samé aplikujte na všechny vrásky, které vás trápí.

Neem olej

Má antibakteriální, antivirové a antimikrobiální vlastnosti. Také je bohatý na polynenasycené mastné tuky a vitamín E, který obnovuje pružnost pokožky a kožní buňky. Přidejte lžíci do vlažného olivového nebo kokosového oleje a vmasírujte do pokožky před spánkem. Nechte zaschnout po dobu 10 minut, ale nemyjte se.

Olej má silné protiplísňové a antimikrobiální vlastnosti. Vyléčí vám tak spousty kožních problémů, jako je například lupénka.

Namíchejte si směs z 6 kapek levandulového oleje, lžíci aloe vera a lžičkou oleje Neem. Smíchejte a jemně vmasírujte do pokožky. Nechte působit 10 minut a poté se opláchněte studenou vodou. Postup opakujte každý den.

Avokádový olej

Neuvěřitelně funguje na suchou pokožku. Je bohatý na vitamín E a A, který hojí poškozenou pokožku a příznaky spojené s věkem. Také podporuje obnovu stávajících buněk a tkání.

Olej z pšeničných klíčků

Má intenzivní vlastnosti, které pomáhají k zotavení poškozené pokožky. Díky vysokému obsahu vitamínu An a E má skvělé vlastnosti a funguje výborně proti rakovině. Ničí totiž volné radikály, které poškozují buňky.

Smíchejte pár kapek s aloe vera gelem a aplikujte na kůži. Jemně masírujte 5 minut a poté se osprchujete.

Olej z pomerančových semínek

Tento olej je skvělý pro nápravu škody, které způsobily volné radikály. Ochraňuje vás před sluncem a dalšími přírodními živly. Udržuje kůži pevnou a čistou. Má antimikrobiální účinky a zlepšuje regeneraci kůže.

Před použitím olejů si vyzkoušejte vždy kapku na malou kůžičku, abyste se ujistili, že nebudete mít alergickou reakci.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button