Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

12 nejlepších plodů pro léčbu nemocí (od rakoviny až po ledvinové kameny)

Chcete-li, aby bylo vaše tělo správně vyživováno, zdravé a chráněné, je nutno konzumovat dostatečné množství čerstvého ovoce. Dokazují to četné studie, které ukazují, že čerstvé ovoce je velmi přínosné pro lidské zdraví. Ovoce je nejen zdravé, ale zároveň také chutné. Konzumace čerstvých plodů může zabránit a léčit mnoho onemocnění, od rakoviny až po srdeční nemoci a to bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Ovoce je pro vaše zdraví skvělé. Přinášíme nejlepší druhy ovoce, které byste měli jíst pro lepší zdraví a také jako prevenci před nemocemi.

Grapefruit pro infekce

Semínka grapefruitu se využívají k eradikaci infekcí močových cest a to i těch kmenů, které jsou odolné vůči lékům.

Ananas pro boj s rakovinou

Enzym bromelain najdete v plodech ananasů a je prokázáno, že jde o silný chemotoxické činidlo 5-flurorouracilem, které pomáhá při rakovině.

Vodní meloun jako pomoci při hypertenzi

Vodní meloun obsahuje velké množství aminokyselin, které pomáhají přirozené dilataci krevních cév. Omezují endoteliální dysfunkci a snižují krevní tlak.

Třešně proti zánětu a bolesti

Bylo prokázáno, že třešně obsahují antokyaniny, které mohou být účinné při snižování bolesti a zánětu.

Citron na ledvinové kameny

Bylo prokázáno, že limonáda z citronů může pomoci pacientům, kteří mají problémy s ledvinovými kameny. Slouží jako přírodní alternativa k léčbě této nemoci.

Papája snižuje kožní vředy

V 72% případů pacienti s kožními vředy reagovali velmi dobře na léčbu nezralými plody papáje. Skvěle pomáhá při chronických kožních vředech.

Granátové jablko vyvažuje hormony

Výkonné rostlinné estrogeny, které obsahuje granátové jablko, neovlivňují genetické hormony. Granátové jablko pomůže zlepšit hormonální zdraví žen.

Kiwi snižuje cholesterol

Bylo prokázáno, že extrakt z kiwi pomáhá při snižování cholesterolu a zlepšuje kardiovaskulární zdraví.

Brusinky brání infekci močových cest

Abyste zabránili opakujícím se infekcím močových cest, měli byste konzumovat brusinky. Je prokázáno, že mají stejný účinek jako trimetoprim. Díky brusinkám však neexistuje riziko plísňových infekcí nebo rezistence vůči antibiotikům.

Černý bez k léčbě chřipky

Od starověku se využívá černý bez jako prostředek proti léčbě plicních infekcí. Jak bylo potvrzeno novým výzkumem, mohou také zabránit infekci H1N1.

Kokos pro uvolnění žaludečních vředů

Bylo prokázáno, že kokosové mléko a kokosová voda mají antiulcerogenní vlastnosti proti nezánětlivým žaludečním vředům.

Jahody jako prevence pro nemoci srdce

Jahody dokážou zlepšit zdraví srdce. Jejich lipidový profil minimalizuje markery oxidačního stresu a aterosklerózu. Jejich extrakt dále snižuje krevní tlak a tím se uvolňují výstelky cév.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button