Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Konzumujte těchto 7 bylin, které zlepší zdraví srdce a odstraní zánět

Každoročně slyšíme v televizi nebo čteme v novinách, že medicína jde dopředu, objevují se nové léky, chirurgické techniky a podobně. Problémy se srdcem dnes lékaři umí řešit, nové postupy, léky, metody. Srdeční onemocnění je každým rokem hlavní příčinou úmrtí ve vyspělém světě.

Příčiny kardiovaskulárních nemocí

V průběhu let dávají lékaři onemocnění srdce za vinu stravovacím návykům, kouření, nezdravému životnímu stylu, vysoké hmotnosti, vysokému cholesterolu, vysokému krevnímu tlaku, genetice a podobně. Ano, nezdravý životní styl se může podepsat na problémech se srdcem.

Nicméně i dnes se objevují volné radikály, vysoké hladiny homocysteinu, omega-6 mastné kyseliny, celkový zánět systému a další, které hrají klíčovou roli při nástupu srdečních onemocnění. Navzdory mnoha problémům se srdcem můžete najít v přírodě bylinky, které pomáhají posílit zdraví vašeho srdce a zpomalují zánět. Jaké bylinky to jsou?

Pelyněk

Jde o zajímavou bylinku, která je plná antioxidantů. Ty pomáhají omezit poškození volnými radikály. Pelyněk se moc dobře nesnese s jinými bylinkami, takže doporučujeme vyvarovat se kombinování s jinými silnými bylinkami jako rozmarýn, bazalka nebo oregano.

Šalvěj

Tato bylina se používá ke snížení hladiny cukru v krvi, brání nadměrnému pocení, odstraňuje mikroby, mikroorganismy a podobně. Šalvěj můžete vyzkoušet také v receptu. Trocha olivového oleje, sůl, pepř, několik lístků šalvěje, kuřecí prsíčka a pečící papír.

Bazalka

Bazalka je součástí mnoha italských jídel a receptů. Pokud milujete italské jídlo, určitě jste někdy tuto bylinku konzumovali. Využívá se v těstovinách, při přípravě pesta, na caprese a podobně. Bazalka se využívá k léčbě bolesti hlavy, můžete ji použít jako sedativa. Navíc bazalka může být použitá proti trávicím problémům.

Tymián

Jde o jemnou bylinku, která má mnoho odrůd. Má velmi výraznou chuť, skvěle padne k jakémukoliv masu či rybě. Výborné je například kuřecí maso pečené s tymiánem a rajčaty. Výzkumy ukazují, že tymián je bohatý na antioxidanty, pomáhá zlepšovat funkci mozku.

Rozmarýn

Jde o skvělou bylinu, která ladí s grilovaným masem a pečenými rybami. V zimě je chuť rozmarýnu mírnější, můžete jí tedy přidat do zimních smoothie. Silné protizánětlivé vlastnosti dělá z rozmarýnu dobrou volbu pro všechny, kteří mají problémy s astmatem a revmatoidní artritidou. Mezi další výhody rozmarýnu patří lepší trávení, lepší průtok krve do mozku, stimulace imunitního systému.

Kopr

Příbuzný celeru a mrkve, tato bylinka tradičně pomáhala při léčbě střevních problémů. Kopr pomáhá při trávení, potlačuje plynatost a detoxikuje játra. Skvěle se hodí do lososových nebo krabích koláčků, pro lepší chuť mořských plodů. Vyzkoušejte lososa na pečícím papíru s koprem, citronem a kapary.

Majoránka

Tato bylinka souvisí s oreganem, poskytuje mírnější, sladkou a kořenitou chuť. Skvěle se používá do marinád, na grilované kuře. Kromě toho má antimikrobiální účinky, obsahuje antioxidanty, dokonce víc než mnohé druhy ovoce a zeleniny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button