Péče o tělo

Cítíte křeč v ruce? Máme pro vás 7 důvodů proč tomu tak je a na co si dát pozor

Každý z nás někdy ztratil citlivost v rukou nebo nohou či pocítil mírné brnění. Obvykle je to způsobeno tím, že dojde k dočasnému přerušení toku krve. Nepříjemný pocit zmizí, jakmile je přívod obnoven. Nicméně brnění můžete pocítit i delší dobu, než je zdrávo. Níže naleznete hlavní důvody, proč dochází k necitlivosti rukou a nohou.

Krční osteochondróza

Cervikální osteochondróza může být způsobena změnou krční páteře, která způsobuje stlačení nervů a přerušení průtoku krve. Pokud se tento jev neléčí, může to mít vážné zdravotní následky.

Roztroušená skleróza

Nemoc, která ničí nervové membrány mozku a míchy způsobuje problémy s průchodem nervových impulsů. Jedním z příznaků je brnění a necitlivost rukou a nohou. Roztroušená skleróza je závažné neurologické onemocnění, takže se ujistěte, že navštívíte svého lékaře, pokud problémy vyskytují delší dobu.

Syndrom karpálního tunelu

Vyskytuje se u jedinců, kteří pracují rutině rukama (hudebníci, designéři, programátoři). Opakující se pohyb rozněcuje šlachy v úzkém kanálu v ruce, což způsobuje křeč a nepříjemné mravenčení v rukou. Syndrom karpálního tunelu je zapotřebí odhalit co nejdříve, aby nedošlo k atrofii svalů.

Žilní trombóza

Způsobuje znecitlivění, protože zpomaluje krevní oběh a snižuje průtok kyslíku a živin do buněk. Ignorování tohoto problému může vést ke komplikacím, jako je sněť, což je důvod proč navštívit lékaře co nejdříve.

Anémie a cukrovka

Obě nemoci provází poruchy krevního oběhu v končetinách.

Brachiální plexus neuralgie

Zánět ovlivní okolní tkáň a způsobuje bolest či necitlivost v rukou.

Mrtvice

Křeč v rukou, stejně jako zmatenost, bolest hlavy, ztráta řeči jsou příznaky, které se vyskytují těsně před mrtvicí. Jakmile je zaznamenáte, volejte okamžitě záchrannou službu.

Nyní znáte hlavní příčiny necitlivosti v končetinách. Jestliže potíže přetrvávají, poraďte se svým lékařem o možných příčinách. Rozhodně problémy neignorujte, protože představují vážné zdravotní problémy, které mohou vést k závažným zdravotním postižením.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button