Ostatní

7 chyb, které nás dělají starší a silnější

Během let se mění náš názor na módu, která se nám líbí. To však nemusí jít vždy ruku v ruce s tím, co nám skutečně sluší. Často se totiž stává, že nevhodně zvolená sukně nebo nesprávná délka vlasů či barva, může přidat pár let nebo kil navíc. Přinášíme vám nejčastější chyby, kterých se lidé dopouští a díky tomu vypadají starší a silnější.

Příliš mnoho černé

Černá barva je elegantní. Nicméně, jak člověk stárne, měli byste se jí vyhnout. S přibývajícím věkem se totiž pleť stává jasnější a tmavé oblečení a černé vlasy vytváří velký kontrast. To přitahuje příliš mnoho pozornosti na vaše vady v podobě vrásek nebo tmavých kruhů. To je také jeden z důvodů, proč si barvit vlasy do hnědého odstínu. Krásná světle nebo tmavě hnědá barva způsobí, že budete vypadat o 5 let mladší. Pokud jste tedy fanoušek černé, ujistěte se, že máte i krásné a hlavně barevné doplňky.

Správná velikost

Neschovávejte se v oblečení. Pár kil navíc nebo vyšší věk není důvodem studu. Vybírejte si takové oblečení, které vám krásně padne. Neschovávejte se v něm, ale pouze skryjte svoji nahotu. Při nákupu oblečení, tedy vybírejte tu správnou velikost a nebojte se pár kil navíc.

Příliš dlouhá sukně

Jen proto, že jste starší, neznamená, že nemůžete nosit krátké sukně. Nicméně byste měly být opatrné při definování velikosti. Sukně do půli lýtek jsou vhodné pro 20 leté dívky, což je důvod, proč byste měli nosit sukni do poloviny kolen.

Špatné brýle

Pokud potřebujete nosit brýle, musíte si vybrat ten správný design pro vás obličej. Nekupujte hned první brýle, které vám přijdou do cesty. Při výběru obrouček je důležité, aby vám skvěle padly a sedly k vašemu obličeji. Inspirujte se v módních časopisech a hledejte modelky, které mají podobný tvar obličeje. Uvidíte, že díky tomuto postupu si vyberete ty správné brýle, které vám dokonale padnou.

Nakupujte s tou správnou kamarádkou

Měly byste být opatrné, s kým chodíte nakupovat. Některé šaty se skvěle hodí pro mladé dívky, ale starším ženám prostě nesedí. Pravděpodobně budete vypadat směšně. Nechápejte to špatně. Třeba budete vypadat dobře, ale je potřeba styl oblečení vybrat adekvátně k vašemu věku. To je důvod proč je lepší chodit nakupovat s někým o pár let starším než s vnučkou, které je čerstvých 15 let.

Pozor na podsadité boty

Přestože jsou platformy stále populární, neznamená to, že je to ta správná volba pro vás. Obzvláště, pokud je váš věk v rozmezí 30 až 60 let. V takovém případě si spíše zvolte tenčí variantu obuvi.

Šály

Možná si myslíte, že v té šále nebo šátku vypadáte dobře, ale věřte nám, není to cool. Ve skutečnosti budete vypadat jako letuška ze 60. let. To je důvod, proč byste toto příslušenství měly nechat za sebou. Šátek může být skvělým doplňkem, pokud jej místo nošení na krku využijete jako kontrastní ozdobu k tašce nebo jej proměníte v hedvábný náramek.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button