OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Trápíte se s cukrovkou? Stačí tento recept a problémy se vyřeší i bez léků!

Cukrovka nebo chcete-li diabetes je stav, který, bohužel, postihuje mnoho lidí na celém světě. Téměř 30 milionů lidí, kteří žijí v USA cukrovkou trpí. A co je ještě horší, že víc než 8 milionů z nich si tento stav neuvědomuje. Diabetes se objevuje tehdy, kdy pankreas přestane produkovat inzulín nebo ve chvíli, kdy lidské tělo není schopno správně používat inzulín, který je v těle. Vzhledem k nedostatku inzulínu vzrůstá hladina glukózy v krvi, což vede k symptomům:

  • Trvalá únava
  • Svědění genitálií
  • Časté močení a to zejména vnoci
  • Pocit žízně a to po celou dobu
  • Ztráta hmotnosti a to bez důvodu (nedržíte dietu či neměníte jídelníček)
  • Říznutí a jiné rány, které se pomalu hojí
  • Rozmazané vidění

Toto onemocnění vede k řadě dalších zdravotních problémů například slabost, onemocnění srdce, špatné vidění, selhávání ledvin, slepota, poškození nervů, erektilní dysfunkce (u mužů) a podobně. Diabetes můžeme rozdělit na tři typy. Diabetes 1, diabetes 2 a gestační diabetes.

Diabetes 1 – nebo také juvenilní diabetes se objevuje tehdy, když imunitní systém napadne a zabije beta buňky pankreatu.

Diabetes 2 – jde o onemocnění dospělých a děje se tak ve chvíli, když tělo nemůže správně používat inzulín, který je sekretován nebo když pankreas nevytváří dostatečné množství inzulinu.

Gestační diabetes – neboli také těhotenská cukrovka, objevuje se u žen během těhotenství a to zejména ve druhém trimestru.

Naštěstí existují různá přírodní léčiva, která mohou velmi účinně regulovat hladinu cukru v krvi. Přinášíme jednu metodu, kde potřebujete jen mango listy.

Mango listy v akci

Listy manga pomáhají normalizovat hladinu inzulínu v krvi. V těchto listech jsou tanininy, které jsou odpovědné za tento účinek. Výtažek listů manga pomáhá zlepšit produkci inzulínu a šíření glukózy, což snižuje hladinu cukru v krvi. Jeho sloučenina se nazývá 3 beta-taraxerol a extrakt ethylacetátu, což významně zvyšuje syntézu glykogenu a stimuluje uvolňování inzulínu a zvyšuje využití glukózy.

Jak používat mango listy?

Postačí 10 – 15 mangových listů, které důkladně omyjte. Dejte je do vody a vařte. Následně nechejte přes noc odpočinout. Pijte ráno a to nejlépe na prázdný žaludek. Ideálně je dobré tento lék využívat 2 – 3 měsíce. Jako alternativu můžete listy manga nejdříve nechat na tmavém místě uschnout, poté je rozemlít na prášek. Doporučená denní dávka tohoto prášku ze sušených listů manga je polovina čajové lžičky dvakrát denně.

Listy manga jsou bohaté na vitamíny, enzymy, antioxidanty a další minerály, což znamená, že jsou prospěšné pro vaše celkové zdraví. Vedle regulace hladiny cukru v krvi mohou také pomoci léčit horečku, průjmy, nachlazení, nespavost, křečové žíly, astma nebo bronchitidu. Listy manga také posilují krevní cévy a zlepšují kardiovaskulární zdraví.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button