Ostatní

Přemýšleli jste někdy, proč je v uzávěru pera malý otvor? Odpověď vás překvapí!

Propisky, pera, každý je denně používá a mnoho z nás je nosí v kabelce, kufříku, tašce či prostě jen v kapse pro případ potřeby. Je to běžná součást našeho života. Vzpomeňte si, kolikrát jste se sháněli po tužce či peru. Zažil to už každý z nás. Všimli jste si však malého otvoru, kterým disponuje snad každý uzávěr pera?

Má takovýto uzávěr s otvorem i vaše pero, ale vy přesně nevíte, k čemu slouží? Přemýšleli jste nad tím někdy? My přinášíme odpověď na tuto otázku. A ta je velmi jednoduchá.

Ošklivý zlozvyk

Tento brilantní trik je znám od roku 1991 a přišla s ním BIC Company, což je společnost, která je lídrem ve výrobě per, holicích strojků, zapalovačů, apod. Snad každý zná ten zlozvyk, že okusuje konce tužek či pera. A mnoho z lidí tento ošklivý zlozvyk stále provozuje, zejména pak ve chvíli, kdy jste nervózní, nad něčím přemýšlíte, máte ve škole zkoušky a musíte se učit, snažíte se přijít na nějaké řešení nebo rozluštit složitý příklad z matematiky. Je to hrozný zlozvyk. Je důležité vědět, že právě takové kousání do tužky či pera dělají i děti. A těm hrozí, že mohou tyto věci polykat!

pera

Víte, kolik dětí a dospělých spolkne víčko od propisky a pera za rok?

Odborníci v BIC Company přemýšleli o tomto problémů a rozhodli se pro průlom ve výrobě per, přidali do víčka díru. Nikdo si této změny nevšiml, je velmi nepatrná a statistiky ukazují, že tato nepatrná změna měla vliv na životy dospělých a dětí. Za rok se zachránilo více, než sto životů dětí a o něco méně dospělých.

Záchrana života

Tato malá částečka zablokuje průdušnici a zablokuje tak dýchací systém. Děti i dospělí se tak dusí. A nyní přichází na řadu ta nejlepší část. Otvory v dolní části víčka vám umožní proudění potřebného množství kyslíku. Jestliže se náhodou stane, že vy nebo vaše děti spolknou víčko, otvorem proudí potřebné množství kyslíku a do příjezdu ambulance tak dotyčný přežije.

Všimli jste si, že i lízátka mají na tyčce otvor? Důvod je stejný, ač se to nezdá, zachraňuje to lidské životy!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button