OstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Kokosový olej může pomoci s dutinami a zuby!

Kokosový olej, jeho výhody již dnes zná snad každý. Neustále se o něm hovoří v souvislosti se zdravím a dalšími a dalšími skvělými výhodami. Výhody mohou být skutečně prospěšné, například je kokosový olej velmi prospěšný pro vaše zuby.

Skvělá náhrada za zubní pastu

Nedávné výzkumy ukázaly, že kokosový olej může být ideální náhradou za běžné zubní pasty. Ty často obsahují chemické látky a ty mohou způsobit podráždění, mohou také mít jiné vedlejší účinky. Mnozí proto raději sáhnou po alternativní možnosti právě ve formě kokosového oleje. Dentální hygiena jako taková je velmi zásadní. Chrání zuby, pečuje o ně a vy tak můžete běžně fungovat. Infekce mohou v těle působit problémy, například onemocnění srdce, demenci, respirační problémy, mrtvice. A všechny tyto infekce mohou být spojovány se špatným zdravím zubů. Zubům a péči o ně je nutno věnovat zvláštní péči.

Ničí bakterie

Nedávné studie rovněž prokázaly, že kokosový olej může zničit bakterie, které mohou způsobovat zubní kaz. Je skvělé, jak jedna čajová lžička kokosového oleje může čistit zuby a preventivně působit proti zubnímu kazu. Čištění zubů je tak účinnější s kokosovým olejem, než s běžnou zubní pastou. Výzkum pochází z Athlone Institute of Technology (AIT), kde zkoumaly účinky kokosového oleje ve svém přirozeném stavu. Kokosový olej léčí enzymy a bakterie v ústech.

Bylo zjištěno, že kokosový olej účinně inhibuje bakteriální kmeny, které jsou hlavní příčinou zubního kazu. Streptococcus mutant a Candida albicans produkují kyselinu mikroorganismů. Ty jsou hlavními viníky rozkladu zubů u dospělých i u dětí. Přijímají energii z cukrů a v ústech způsobují kyselé prostředí. Struktura zubů je tak demineralizována a zuby se kazí. Vedoucí výzkumník z Athlone Instutue of Technology uvádí, že do zubní hygieny se zahrnuje enzym, který najdete v kokosovém oleji. Tento enzym může být atraktivní alternativou k chemické přísadě a to zejména proto, že pracuje při relativně nízkých koncentracích. S mikrobiálními infekcemi je tak možno bojovat pomocí nových způsobů.

Studie ukazuje

Aby se této škodlivé chemikálii předešlo, lidé by měli přemýšlet o tom, čím si své zuby čistí. Běžná zubní pasta obsahuje chemikálie jako triklosan, fluorid, laurylsulfát sodný a umělá sladidla jako aspartam. A to vše může působit různé zdravotní problémy. Například triclosan bývá spojován s narušením endokrinního systému. Může způsobit několik různých druhů rakoviny. Navíc natrium-lauryl-sulfát, který v pastě na zuby vytváří pěnivý efekt, má vliv na chuťové buňky. Vyzkoušejte i vy přírodní recepty na zubní pastu. Jsou lepší, bez zbytečných vedlejších efektů. Navíc, přírodní zubní pastu si můžete vyrobit jednoduše doma. Jak na to?

Ingredience:

  • ½ šálku kokosového oleje
  • 2 – 3 lžíce jedlé sody
  • 15 – 30 kapek máty peprné nebo citrónu

Postup:

Vezměte všechny ingredience a smíchejte je v míse. Následně můžete směs používat jako každou běžnou zubní pastu.

Dále můžete vyzkoušet také tento recept. Jednu polévkovou lžíci kokosového oleje dejte do úst a nechejte působit po dobu dvaceti minut. Na lačný žaludek. Po dokončení vyplivněte kokosový olej. Tento trik pomáhá odstranit toxiny a bakterie, pomáhá celkově zlepšovat zdraví zubů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button