OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Nemůžete usnout? Tento čaj vás s nespavostí pomůže!

Podle National Sleep Foundation zhruba 45% Američanů tvrdí, že trpí nespavostí nebo spí nedostatečně dlouho. To pak má vliv na jejich běžné každodenní činnosti. Náš život a zdraví ovlivňuje mnoho podnětů, stres není výjimkou. V moderním prostředí, které nás obklopuje, může být obtížné usnout nebo se také kvalitně vyspat. Lidský mozek ovlivňuje řada faktorů, vnějších i vnitřních. Ovlivňují vás hormony, nervový systém a to vše se může podepsat na kvalitě spánku.

Problémy se spánkem

Nedostatečný spánek může velmi vážně poškodit lidské tělo a jeho běžné fungování. Jedním z výsledků nespavosti, která je důsledkem velkého stresu či úzkosti může být i deprese. Mnoho lidí tento problém řeší pomocí prášků na spaní. A tyto léky mohou být návykové a mohou způsobovat řadu problémů a potíží. Kromě toho s nespavostí souvisí také elektromagnetické frekvence z mobilních telefonů, počítačů a další elektroniky.

Problémy v běžném životě

Jestliže se pořádně nevyspíte, pak tělo nemůže fungovat optimálně. Vaše kognitivní myšlení je oslabeno, motorické schopnosti zaznamenaly pokles. Navíc se zvyšuje riziko vzniku nemocí, zhoršení zdravotního stavu. Nespavost může zvýšit riziko vzniku cukrovky, obezity nebo rakoviny. Bez ohledu na to, jaký faktor ovlivňuje váš spánek, existuje jednoduchý způsob, jak kvalitní spánek obnovit. Pomůže tento čaj. Vyzkoušet jej můžete i vy!

Banánovo – skořicový čaj

Jde o skvělý nápoj, který navodí relaxaci a spánek. Navíc je zcela přírodní, dobrý a velmi dobře chutná. Jak si jej připravit?

Ingredience:

  • 1 organický banán ve slupce
  • 1 lžička skořice
  • Malý hrnec
  • Voda

Postup:

Vezměte hrnec, do něj dejte vodu a vařte. Odřízněte oba konce banánu a ten dejte do vody. Vařte asi deset minut. Přidejte jednu čajovou lžičku skořice. Tento přírodní recept pijte jednu hodinu před spaním.

Banány – obsahují významné množství hořčíku a draslíku, což jsou dva důležité minerály pro podporu spánku. Avšak to, co většina lidí neví je, že v banánové slupce je ještě větší množství draslíku a hořčíku než v samotném banánu.

Hořčík a draslík – pro vaše svaly jsou tyto minerály ideální. Pomáhají uvolnit vaše tělo a díky tomu je pro vás mnohem jednodušší usnout. Hořčík a draslík má také uklidňující účinek na mozek a to usnadňuje spánek.

Skořice – jde o velkou složku, která stabilizuje hladinu cukru v krvi. Když se hladina cukru v krvi vyrovná, můžou vaše hormony fungovat správným způsobem a to může umožňovat lepší spánek. Jestliže je hladina cukru v krvi špatný, můžete mít energii v noci a naopak být unavení během dne.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button