Přírodní léčba

Jak kompenzovat účinek škodlivých jídel: Masáží z esenciálních olejů

V současné době ubývá zdravých jídel. Zřejmě se nám tedy občas nevyhnou ani nezdravé cukry a tuky. Jak tomu úspěšně čelit? S ideální výživou to není tak snadné, i proto je potřeba zkoušet nové věci. Studie provedená v Koreji poukazuje na možnost snížení tuku a zmenšení obvodu pasu přírodní technikou.

Pokud chcete zhubnout, nejprve se však zeptejte sami sebe, jaké důvody vás k tomu vedou. Děláte to jen kvůli tomu, abyste vypadali lépe nebo i pro své zdraví? Chcete jít současně také příkladem vašim dětem? Najděte důvod a změna pro vás dostane ten správný náboj.

Kdo má v zájmu ztrácet tuk, správná výživa a cvičení jsou pro něj velmi důležité. Těmito základními principy mizí tuk přirozeně. Dejte si však pozor na různé deodoranty, šampóny, mýdla a kondicionéry, také kolínské vody a parfémy. Tyto věci mohou být důvodem pro zvýšení tělesné hmotnosti. Je to bohužel díky jejich toxickým látkám. Hormony na chemické bázi, použité v podpaží, na kůži nebo vlasové pokožce, absorbují obsah. Parabeny, sulfáty a jiné endokrinní disruptory, vstupují do organismu a tělo automaticky začne ukládat tuky. Naruší se tím hormonální homeostáze a systém přestane správně pracovat. Přitom se jedná se o mechanismus ochrany.

Jedním ze způsobů, jak tedy snížit tuk, je přestat používat tyto produkty. Místo toho by se měl člověk snažit využívat více přírodních a zdravotně nezávadných produktů. Chcete -li se těchto toxinů zbavit, začněte používat esenciální oleje. Jejich destilovaná verze substančních látek z rostlin je nejsilnější formou fytochemických reaktorů. Esenciální oleje podporují vylučování toxinů z těla a udržují zdravé vnitřní prostředí organismu..aby člověk účinněji pálil tuky i přes noc, existují rovněž jiné faktory, které je nutné zohlednit, např. řádná hydratace.

Zpět ke korejské studii

Ta zkoumala dvě skupiny korejských žen po menopauze. Jedna skupina používala olej z hroznových jader, ta druhá cypřiš, citrón a grapefruit (esenciální oleje). Tyto tři oleje se mohou smíchat i s jiným druhem oleje, třeba kokosovým a mandlovým. Masírováním a vtíráním oleje do pokožky břišní oblasti dochází ke ztrátě tuku. Postmenopauzální hormonální změny jsou spojovány s vyšší tendencí ukládat tuk, tak právě proto se doporučují esenciální oleje těmto ženám.

Smíchejte cca 60 ml kokosového nebo mandlového oleje, který bude tvořit základ, a do něj přidejte 5 kapek esenciálního oleje z cypřiše, citrónu a grapefruitu. Obsah přelijte do malé skleněné lahvičky a touto směsí si masírujte břicho jednou nebo dvakrát denně 5 dní v týdnu po dobu 6 týdnů. Přejeme vám hodně štěstí a pokud metodu vyzkoušíte, nezapomeňte se s námi podělit o výsledky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button