Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zmírňuje deprese a léčí rakovinu: Vyzkoušejte toto neuvěřitelné, efektivní a zdravé koření!

Šafrán (Crocus sativus) je přírodní koření, které se hojně využívá, např. při léčbě žloutenky, spalniček, neštovic i moru. Také se šafrán využíval jako léčba pro nemoci ledvin, premenstruační příznaky, bolesti břicha, křeče a podobně. Jde o přírodní léčbu, která nezanechává na těle žádné negativní účinky.

Účinná léčba nádorů

Britská studie ukázala, že šafrán velmi úspěšně napravuje ztrátu zraku u starších lidí. V šafránu se nachází karotenoidy – mají protirakovinné, anti-mutační a imunitní – modulační vlastnosti. Některé studie o farmakologických účincích na zhoubné nádory ukázaly, že je šafrán velmi účinný při léčbě nádorů. U myší s nádorem, prodlužoval šafrán životnost o více, než 110%.

šafrán

Antioxidant i antidepresivum

Extrakt šafránu při určitých koncentracích může neutralizovat oxidační vlastnosti volných radikálů, a to až na 65%. To znamená, že šafrán může působit jako antioxidant.  Šafrán je možno používat také jako antidepresivum, umí pomoci v mírné až středně těžké depresi. Působí velmi dobře na hladinu serotoninu v mozku (hormon štěstí). Má podobné účinky jako Prozac.

 Využití v tradiční čínské medicíně

V tradiční čínské medicíně se šafrán používá pro lepší krevní oběh a jako lék na modřiny. Šafrán je bohatý na crocetin, což je aktivní složka, díky které snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů v lidském těle. To může pomoci při léčbě aterosklerózy a artritidy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button