Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

8 příznaků parazitické infekce, kterou není dobré ignorovat

Paraziti jsou v lidském těle často problémem a to zejména během posledních pár let. Objeví-li se paraziti v lidském těle, pak je nutno problém řešit. Zdraví má člověk jen jedno a proto je velmi nutné o něj pečovat a udržovat jej ve správné hladině.

Znečišťující látky

Negativní vliv na imunitní systém mohou mít znečišťující látky jako například azbest, barviva, PCB, benzenové těžké kovy a podobně. Tyto znečišťující látky zabraňují pak tělu správně reagovat na parazity, následkem čehož dochází k parazitní infekci.

Ne všichni paraziti jsou život ohrožující, někteří ani nenadělají v těle nebezpečné problémy, nicméně i tak je nutné všechny parazity, i ty méně nebezpečné, z těla odstranit. Parazitická infekce sebou může přinášet řadu více či méně závažných příznaků. Jaké to jsou?

Únava

Doktor Leo Galland říká, že pacienti, kteří trpí parazitickou infekcí, mohou trpět chronickou infekcí. Paraziti se mohou objevovat prakticky kdekoliv, například v pitné vodě.

Syndrom dráždivého střeva

Zhruba 50 % všech pacientů, kteří trpí syndromem dráždivého střeva (IBS), má na svědomí parazit blastocystis hominid. Je nutná pečlivá hygiena, například pokud si kuchař po použití koupelny neumyje důkladně ruce, může se objevit tento parazit.

Nespavost

Škrkavka žije v půdě a do lidského těla mohou vstoupit skrz kůži, nebo ústa. Jeden z příznaků, že v těle máte škrkavku, je právě nespavost. Tento parazit se může dostat do lidského těla, následně může putovat do střev, kde působí na prospěšné bakterie.

Kožní problémy

Roztoči mohou do těla vstupovat skrz kůži a mohou tam naklást vajíčka. To může způsobovat alergickou reakci, která se může projevovat jako vyrážka v ústech, ekzémy, hrbolky a podobně. Roztoči se objevují takřka všude; mohou se objevovat v záclonách, kobercích, matracích, peřinách a podobně.

Bolest kloubů

Časopis Rheumatology publikoval výzkum, který ukázal, že polyartritida je hlavním rysem parazitní infekce. Další studie z Journal Parasite Immunology zase ukazuje, že existuje spojitost mezi parazity a zánětlivými stavy, včetně Crohnovy nemoci, revmatoidní artritidy nebo roztroušené sklerózy.

Problémy s váhou

Podle výzkumu z Penn State mohou mít parazity na svědomí problémy s metabolickým systémem. Charakteristickým příznakem toho, že je s vaším metabolismem něco špatného, je právě obezita a vůbec problémy s váhou.

Špatné trávení

Podle doktora Oz jsou střevní parazité často příčinou problémy s trávením. Mohou se objevovat křeče, bolesti břicha a podobně. A jací parazité to jsou? Například tasemnice, roupy nebo ascaris.

Anémie

Anémie je považována za jednu z nejběžnějších krevních nemocí, zejména pak ve Spojených státech. Ve většině případů za tímto onemocněním může stát právě parazitická infekce. Za tuto nemoc mohou obvykle měchovci (Ancylostoma). Ti žijí v půdě a do lidského těla se mohou, jako většina parazitů, dostat skrz kůži. Krmí se krví a to má za následek úbytek a následný nedostatek červených krvinek, což vede k anémii.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button