Péče o těloPřírodní léčba

V záplavě bylinek nezapomeňte na petržel, zatočí i se špatným cholesterolem!

Špatný cholesterol může být pro naše tělo nebezpečný. Ovlivňuje mnoho orgánů a tělo následně není v kondici, i proto je důležité proti špatnému cholesterolu bojovat – snažit se jej snížit. Existují na to léky, které hladinu cholesterolu regulují, ale pomoc najdete také v přírodní léčbě.

Přírodní nápoj proti cholesterolu

Citrón a petržel jsou potraviny, které jsou velmi zdravé a pomáhají proti mnoha nepříjemným zdravotním komplikacím. Když se tyto dvě potraviny navíc spojí, umí skutečné zázraky. Petržel se nejčastěji přidává do pokrmů. Pomáhá jídlo dochucovat, ale často slouží jen jako doplněk či dekorace. Má však blahodárné účinky na lidské zdraví.

Obsahuje dvě skupiny specifických složek, které jsou důležité pro lidské tělo. První skupinu těchto sloučenin tvoří přírodní esenciální oleje. Druhou skupinou jsou flavonoidy. Kromě toho je petržel zdrojem vitamínů K, A a C. Je tedy vhodné jí konzumovat během podzimu a zimy, v době chřipkové sezóny. Nicméně ani v létě neuškodí, stimuluje totiž krevní oběh a vyplavuje z těla škodliviny. Ve výsledku má i efekt na hubnutí!

Zdravotní účinky petržele

cholesterolListová petržel je skvělý prostředek pro vylučování toxinů z lidského těla. Stačí udělat šťávu z citrónu a petržele – získáte tím přímo zázračný drink, který snižuje hladinu špatného cholesterolu v krvi. Je to jednoduché, připravit si tento přírodní lék lze i doma.

 

Ingredience:

  • 5 litrů vody
  • 3 svazky petržele
  • 1 kilogram citrónů
  • Jedlá soda

Příprava:

Citrónovou kůru omyjte jedlou sodou a odstraňte z ní nečistoty. Nejlépe pořiďte citróny bio kvality, tzn. bez postřiku. Vodu nechte převařit a poté vychladnout. Citróny nakrájejte na plátky, petržel nadrobno a vše přidejte do již připravené studené vody.

Směs zakryjte a nechte jeden den stát v lednici. Druhý den směs promíchejte a nalijte do sklenice. Denně vypijte 100 ml a uvidíte, jaké výsledky to bude mít na vaše zdraví. Sníží se vysoký cholesterol, zlepší se oběhový systém a mnoho dalšího.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button