Péče o těloPřírodní léčba

Puchýř se může na těle objevit kdekoliv, dokonce i na intimních místech

O intimních problémech mnoho lidí nerado mluví a týká se to i nejbližších přátel. Je vám nepříjemné mluvit o problému s nejlepší kamarádkou, sestrou či maminkou? Když o těchto komplikacích nebudete hovořit, stejně tu budou, tím si nepomůžete. Puchýře mohou být kdekoliv a může je mít kdokoliv. Postihují ovšem také ženské pohlavní orgány.

Trápí vás vaginální potíže? Je důležité to řešit, co možná nejdříve, protože někdy nemusí samy od sebe zmizet, i když se tak stává zřídka, např. při zavlečení infekce.

Z čeho vznikají vaginální puchýře?

Nemusí vznikat nutně jen tehdy, když jste sexuálně aktivní. Nezáleží ani tak na vaší hygieně či na něčem konkrétním. Důvody, proč vznikají vaginální puchýře obvykle zahrnují zarůstání chloupků a ucpávání potních žláz. Nemusí to však být jen to jediné..

Jak vypadají vaginální puchýře?

puchýřPodoba vaginálních puchýřků je obdobná těm, které se vyskytují jinde na těle. Také mají výplň, která obsahuje kapalinu, třeba i krev – podle toho je vidět i prosvítající barva (průhledná, červená s tmavší střední částí). Jejich tvar je oválný nebo kruhový a na dotek jsou většinou měkčí. Na dotek by neměly svědit a po stisku zapáchat.

Mají puchýře bolet?

Nemusí bolet ani si jich dokonce nemusíte všimnout. Nachází se kdekoliv na pochvě. Z drtivé většiny na ně přijdete tak, že si ho nahmatáte při mytí nebo otírání po koupeli, prostě o něj třením zavadíte. Dotek je pak bolestivý, ale ne zase tolik, jak by se mohlo zprvu zdát.

Objeví-li se puchýř na vnitřní straně pochvy, možná o něm nebudete ani tušit a sám vyschne. Jestliže se puchýře nedotýkáte, nijak o něj nezavadíte a nezraníte se, ani si jejich přítomnosti nevšimnete a najednou jsou pryč.

Jak léčit vaginální puchýře?

Nejlepším lékem pro vaginální puchýře je horká lázeň. Připravte si horkou sedací koupel. Horká voda totiž umožní bezbolestné prasknutí puchýřku, a tím dojde k jeho odstranění. Nikdy vaginální puchýřky nestříhejte ani nevymačkávejte. Budou pak mnohem náchylnější k infekci. Jejich prasknutí podpoříte horkou vodou, ale nic by se zřejmě nestalo, i když byste puchýř nechala samovolně odléčit jeho přirozeným procesem.

Jak dlouho trvá léčení?

Léčení závisí na vašem organismu, respektive na jeho schopnosti léčit puchýře. Trvají cca jeden týden, někdy i o něco déle. Máte-li podezření, že se vaginální puchýř okolo vašich intimních partií vyskytuje delší dobu, navštivte gynekologa.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button