Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zbavte se skvrn a hyperpigmentace přírodní cestou!

Skvrny a nepříjemná hyperpigmentace může ovlivnit váš život. Lze jí odstranit pomocí mastí, zásahů kožních lékařů i dermatologů. Pokud však chcete zvolit přírodní cestu, můžete. Jak na to?

 

Co je to hyperpigmentace?

Jde o kožní onemocnění, které se projevuje tmavými skvrnami na lidské kůži. A je to důsledek nadměrné produkce melaninu v těle. To se projevuje tmavší pigmentací na kůži. Vliv mají samozřejmě také jiné faktory, které přispívají k poruchám melaninu na kůži, včetně vystavení slunečnímu záření, těhotenství, stárnutí, různým traumatům nebo také některým nemocem.

Melaninová porucha může být způsobena vnitřními či vnějšími faktory. Vnitřním faktorem je především dědičnost a vrozenost, což je časté u lidí s tmavou barvou pleti. Vnější faktory jsou např. chemikálie jako estrogen, progesteron, minocyklin, sluneční záření a betaxolol. Ultrafialové paprsky způsobují skvrny a pihy a ty mohou vést ke zbarvení, které je odolné a pomíjivé. Toto může být důsledkem traumat a skvrny pak bývají odolnější.

Melasma

hyperpigmentaceMelasma je hyperpigmentace kůže a vyskytuje se u těhotných žen. Ovšem ovlivňuje také muže. Melasma se také nazývá „maska těhotenství“ a to vzhledem k hnědým skvrnám, které se vyskytují u těhotných žen na obličeji, obvykle na tváři a nosu. Tyto skvrny však zmizí a to po porodu.

Chcete se i vy zbavit hyperpigmentace přírodní cestou? Je to jednoduché, vyzkoušejte náš recept! Výsledky jsou viditelné během chvíle.

Ingredience:

  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička citrónové šťávy

Postup:

Smíchejte kurkumu s citrónovou šťávou a pořádně rozmíchejte. Výslednou směs naneste na postižená místa na kůži a nechejte působit po dobu patnácti minut. Jakmile směs na kůži uschne, pak jí jemně a dobře omyjte studenou vodou.

Ošetřenou pokožku nevystavuje ihned slunečním paprskům. Tento postup provádějte během dne jednou až dvakrát. A jak dlouho? Do doby, než se vaše pokožka výrazně zlepší a skvrny zmizí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button