Péče o těloPřírodní léčba

Ranní pití vody ihned po probuzení je skvělý start dne!

Pití vody bezprostředně po probuzení je velmi populární rituál, který provádějí lidé v Japonsku. Tam se totiž věří, že pitná voda ráno pomůže léčit epilepsii, bronchitidu, astma, průjem, zvracení, močové a ledvinové nemoci, cukrovku, menstruační poruchy, meningitidu, artritidu, srdeční onemocnění, bolesti hlavy a podobně. Vyzkoušejte metodu i vy!

Pití vody po ránu

Mnozí lidé ihned po probuzení nepijí vodu. Dávají raději přednost čaji nebo kávě. Po ránu se doporučuje pít především voda, popřípadě konzumovat ovoce, které obsahuje vodu. Když v noci spíte, tělo odfiltruje všechny toxiny, které jste v těle nahromadili během dne. Trocha vody, které zůstane v trávicím traktu nestačí na to, aby se pomohly odstranit všechny nečistoty. Pití vody, ihned jakmile se probudíte, dávám vašim ledvinám sílu, aby se všechny toxiny odstranily a neucpával se tak váš systém.

Proč pít víc vody?

Pitná voda je důležitá pro lidské tělo, dehydratace je rizikovým faktorem pro delirium a demenci u starších lidí. Je rovněž velmi důležitá pro všechny tělesné funkce. Ve skutečnosti dehydratace trvající 3 – 4 dny může být smrtelná. Čím víc energie člověk vynaloží, tím větší je pravděpodobnost ztráty vody. Při každém výdechu člověk ztrácí vodu, když se metabolizuje jídlo, je potřeba vody.

Co je to ranní dehydratace?

Dehydratace nastane, když člověk spotřebovává víc tekutiny, než přijalo. Když tělo nemá dostatek vody a jiných tekutin, objevují se problémy při práci některých orgánů. Jaké symptomy se mohou objevovat při dehydrataci?

  • Zvýšená žízeň
  • Sucho v ústech
  • Slabost
  • Závratě
  • Palpitace – zvýšené uvědomování si srdečního rytmu
  • Snížená potřeba močení
  • Neschopnost produkovat pot
  • Mdloby

Ranní jasně žlutá moč je znamením, že vaše tělo potřebuje mnohem víc vody. Během dne můžete sledovat barvu moči a podle toho zjistíte také to, jestli je v těle dostatečné množství nebo je potřeba se napít. Nedávná studie zjistila, že nedostatek pitné vody může skutečně poškodit řízení, podobně jako konzumace alkoholu. Voda je tedy v lidském těle opravdu velmi důležitá.

Jak ráno vodu konzumovat?

Je to docela jednoduché, nechejte si sklenici nebo hrneček na nočním stolku a ihned po probuzení se napijte. Bude to jednoduché, voda bude vždy po ruce. Odborníci doporučují po probuzení vypít 4 x 160 ml vody. Následně nechat tělo asi 45 minut, aby vodu zpracovalo, až poté si dejte snídani. Vždycky si před jídlem dejte sklenici vody.

Začněte pozvolna

Pokud je pro vás problém pít takové množství vody, pak začněte s jednou sklenicí vody a postupně přidávejte. Denně je dobré vypít 7 – 9 sklenic vody, víc pokud cvičíte nebo se mnohem víc pohybujete. Kdykoliv máte potřebu žízně, napijte se. Výše zmíněné jsou pouze doporučení a rady, nikoliv jasné pokyny, které je potřeba dodržovat.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button