Zdravé tipy

Recept na očišťující zázvorovou lázeň

O účincích zázvoru jako mimořádně zdravé suroviny se napsalo už plno řádků a stránek. Ve všech je zázvor považován jako nejlepší volba při detoxikaci těla a tak obvykle bývá součástí mnoha čistících a detoxikačních diet. Jestliže jste ještě tento kořen tímto způsobem nikdy nevyužili? Tak to vyzkoušejte nyní.

Zázvor se používá k léčebným účelům již po mnoho let, protože díky jeho antioxidačním, antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem je opravdu těžko nahraditelný. Pokud jste už někdy nějakou metodu k detoxikaci zkoušeli, určitě jste neslyšeli o zázvorové koupeli, která je kromě čištění i příjemně uvolňující.

Návod na zázvorovou lázeň

Návod na lázeň je opravdu jednoduchý a zde jsou ingredience, které budete potřebovat.

ginger-803017_960_720Na koupel si připravte:

  • ½ šálku strouhaného čerstvého zázvoru, ale dá se použít i sušený v prášku
  • Několik kapek éterického oleje zázvoru
  • 1 šálek soli do koupele nebo mořské soli

[mks_pullquote align=“left“ width=“300″ size=“24″ bg_color=“#81d742″ txt_color=“#ffffff“]Máte nějaký zajímavý rodinný recept či tip, který si předáváte z generace na generaci? Chcete, aby jej pro své zdraví využili i ostatní? Napište nám jej na info@vitalitis.cz a my jej zveřejníme![/mks_pullquote]

bathtub-902362_960_720Nejprve je nutné naplnit vanu horkou vodou, poté přidáme zázvor, éterický olej a sůl. V zázvorové lázni je vhodné strávit minimálně 20 minut. Pokud vám přijde, že se potíte mnohem více, než jste při koupeli zvyklí, je to v pořádku a se zázvorovou koupelí naprosto normální. Kvůli pocení je proto nejlepší si k vaně si připravit dostatek čisté vody, abyste mohli doplňovat pitný režim.

Detoxikační zázvorová koupel je nejlepší v kombinaci i vnitřní očistou, kterou můžete provádět také pomocí zázvoru. Uvidíte, že zbaveni toxinů se budete cítit mnohem lépe. Ale s detoxikací se pojí ještě důležitý bod a tím je i zdravý životní styl. Pokud se rozhodnete vaše tělo očistit, nezapomeňte potom dodržovat správnou životosprávu.

(Karla L.)

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button