Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak si vyrobit jablečný ocet v pohodlí domova?

Jablečný ocet je silný, organický, nepasterizovaný a nefiltrovaný. Jde o skvělý prostředek, který pomáhá při řadě různých nemocí, umí pomoci při problémech s močovým traktem, dokáže snižovat hladinu krevního tlaku i hladinu krevního cukru, působí protinádorově, snižuje hladinu cholesterolu nebo také pomáhá s hubnutím. Má obrovské množství výhod a zdravotních účinků.

Organický jablečný ocet

Pro takové využití je nutno pořídit jablečný ocet, který je organický. A pokud chcete mít jistotu, že je jablečný ocet opravdu organický, můžete si jej připravit sami doma. Existuje spousta metod, které se dají využít k výrobě jablečného octa. Závisí to na typu jablka, jenž používáte. Připravit si jablečný ocet je snadné a také jde o velmi levnou záležitost.

Proces fermentace

Budete potřebovat hlavně čas, protože proces fermentace je pomalý. Jablečný ocet může být používán mnoha různými způsoby a je skvělý pro ty, kteří mají cukrovku nebo kardiovaskulární obtíže. Detoxikuje tělo, je bohatý na řadu důležitých vitamínů a minerálů a také přispívá ke ztrátě nadbytečných kilogramů.

Výroba jablečného octa

Existuje mnoho způsobů a metod, jak si doma vyrobit jablečný ocet. Můžete vyzkoušet mnohé z nich. My vám však přinášíme metodu, která je nejlepší a nejrychlejší. Vyzkoušejte jí i vy! Jak na to?

Ingredience:

  • Jablečné zbytky (jádra a slupky z organických jablek jsou skvělé)
  • 3 díly vody
  • 1 díl nerafinovaného cukru nebo organického medu
  • Velká mísa nebo nádoba
  • Kousek fáčoviny (použijete k zakrytí nádoby nebo misky)

Postup:

Začněte tím, že do misky či do nádoby dáte zbytky jablek a přidáte sladidlo (med nebo cukr). Na konci přidejte vodu. Ujistěte se, že nádobu nenaplníte až po okraj. Jakmile máte hotovo, vezměte fáčovinu a zakryjte. Dejte skleněnou mísu či nádobu na tmavé a teplé místo. Během několika dní zjistíte, že se obsah začne měnit a na vrcholu se objevuje „šedá špína“. Nechejte nádobu stát po dobu jednoho měsíce.

Po uplynutí jednoho měsíce můžete svůj domácí jablečný ocet ochutnat. Máte-li pocit, že je dostatečně silný, pak vytáhněte z nádobky či mísy zbytky jablek. Následně přelijte jablečný ocet do menších lahví. Někdy se může domácí jablečný ocet zdát zakalený sedimenty z jablek, ale to je normální. Pokud se vám sedimenty nelíbí, můžete jablečný ocet přelívat do lahví pomocí kávového filtru, který jej odstraní.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button