
Jablečný ocet je silný, organický, nepasterizovaný a nefiltrovaný. Jde o skvělý prostředek, který pomáhá při řadě různých nemocí, umí pomoci při problémech s močovým traktem, dokáže snižovat hladinu krevního tlaku i hladinu krevního cukru, působí protinádorově, snižuje hladinu cholesterolu nebo také pomáhá s hubnutím. Má obrovské množství výhod a zdravotních účinků.
Organický jablečný ocet
Pro takové využití je nutno pořídit jablečný ocet, který je organický. A pokud chcete mít jistotu, že je jablečný ocet opravdu organický, můžete si jej připravit sami doma. Existuje spousta metod, které se dají využít k výrobě jablečného octa. Závisí to na typu jablka, jenž používáte. Připravit si jablečný ocet je snadné a také jde o velmi levnou záležitost.
Proces fermentace
Budete potřebovat hlavně čas, protože proces fermentace je pomalý. Jablečný ocet může být používán mnoha různými způsoby a je skvělý pro ty, kteří mají cukrovku nebo kardiovaskulární obtíže. Detoxikuje tělo, je bohatý na řadu důležitých vitamínů a minerálů a také přispívá ke ztrátě nadbytečných kilogramů.
Výroba jablečného octa
Existuje mnoho způsobů a metod, jak si doma vyrobit jablečný ocet. Můžete vyzkoušet mnohé z nich. My vám však přinášíme metodu, která je nejlepší a nejrychlejší. Vyzkoušejte jí i vy! Jak na to?
Ingredience:
- Jablečné zbytky (jádra a slupky z organických jablek jsou skvělé)
- 3 díly vody
- 1 díl nerafinovaného cukru nebo organického medu
- Velká mísa nebo nádoba
- Kousek fáčoviny (použijete k zakrytí nádoby nebo misky)
Postup:
Začněte tím, že do misky či do nádoby dáte zbytky jablek a přidáte sladidlo (med nebo cukr). Na konci přidejte vodu. Ujistěte se, že nádobu nenaplníte až po okraj. Jakmile máte hotovo, vezměte fáčovinu a zakryjte. Dejte skleněnou mísu či nádobu na tmavé a teplé místo. Během několika dní zjistíte, že se obsah začne měnit a na vrcholu se objevuje „šedá špína“. Nechejte nádobu stát po dobu jednoho měsíce.
Po uplynutí jednoho měsíce můžete svůj domácí jablečný ocet ochutnat. Máte-li pocit, že je dostatečně silný, pak vytáhněte z nádobky či mísy zbytky jablek. Následně přelijte jablečný ocet do menších lahví. Někdy se může domácí jablečný ocet zdát zakalený sedimenty z jablek, ale to je normální. Pokud se vám sedimenty nelíbí, můžete jablečný ocet přelívat do lahví pomocí kávového filtru, který jej odstraní.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.