Přírodní léčba

Šafrán zmírňuje deprese a pomáhá s léčbou rakoviny

Šafrán (crocus sativus) je znám pro své léčebné účinky. V dávných dobách se používal pro léčení žloutenky, moru, neštovic a spalniček. Byl také hojně využíván k léčbě bolesti břicha, léčení nemocí ledvin a premenstruačních příznaků.

K čemu je vhodný šafrán

depreseBritská studie poukázala na fakt, že šafrán pomáhá při ztrátě sluchu a zraku u starších lidí. Je to díky látce zvané karotenoid, která se nachází v šafránu. Tato látka má protirakovinné, anti-mutační a imunitně-modulační vlastnosti. Lékařská studie navíc poukázala na skutečnost, že šafrán pomáhá při léčbě nádorů.

Další důležitou složkou, kterou obsahuje šafrán je metanol. Extrakt této látky pomáhá při určitém množství neutralizovat volné radikály, a to až na 65%, což znamená, že šafrán může také působit jako antioxidant.

Dále je možné používat šafrán jako antidepresivum pro mírné až středně těžké deprese. Ovlivňuje totiž hladinu serotoninu v mozku (hormon štěstí), stejně jako je tomu u léků na deprese. Šafrán je tedy skvělou bylinou, která má blahodárné účinky na lidský organismus a dokáže pomoci vyléčit řadu onemocnění, včetně rakoviny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button