Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Přírodní léčba křečových žil s pomocí rajčat

Křečové žíly jsou onemocnění, kterým trpí bohužel stále mnoho lidí. Jsou to žíly, které jsou někdy zvětšené a zkroucené. Mohou se objevovat kdekoliv na těle, nejčastěji však na ně narazíte na nohách. Když stojíte, objevuje se tlak, který posílá krev zpět. Chlopeň uvnitř stěn brání tomu, aby se tak stalo. Jestliže chlopeň uvnitř žil ztrácí svou funkci, pak krev proudí nazpátek a zvyšuje tlak v žilách. Může způsobit silnou bolest a objevují se také ony křečové žíly.

Metličkové žíly

Metličky na nohou nebo také pavoučí žilky jsou na druhé straně malé dilatační žilky, které se mohou objevovat v jiných částech těla. Také se mohou objevit na nohou a jde o známku křečových žil. Léčba měla být komplexní. Kromě různých léčebných procedur, které je dobré podstoupit, můžete také využívat přírodní léčbu. Přinášíme vám přírodní léčbu křečových žil, která pomůže odstranit nepříjemnou bolest, a zajistí, aby chlopně uvnitř fungovaly tak, jak mají.

Léčba s pomocí zelených rajčat

Vezměte několik zelených rajčat, ty umyjte a nakrájejte je na proužky. Následně proužky položte na oblasti, kde se vyskytují křečové žíly. Aby vám rajčata nepadala a držela, je nutno využít obvaz, kterým danou oblast zafixujete. Nechejte působit na postižené oblasti do doby, dokud neucítíte lehké brnění. Poté umyjte danou oblast vodou a postup opakujte. Po 14 dnech zmizí bolest. Jestliže však ucítíte nepříjemné pálení a štípání, sundejte obvazy, léčba pravděpodobně není pro vás ta pravá.

Léčba s pomocí červených rajčat

Podobně jako výše popsaný postup, tak funguje léčba s pomocí červených rajčat. Tedy vezměte několik kousků, umyjte a nakrájejte na proužky. Následně proužky obložte postiženou oblast a nezapomeňte zajistit obvazy. Nechejte působit 3 až 4 hodiny, tento postup můžete opakovat každý večer. Jde o skvělou kombinaci a skvělé ošetření.

Proč rajčata?

Mají skvělé léčivé vlastnosti! Jejich semínka obsahují přírodní látku, která má vlastnosti podobné aspirinu (kyselina acetylsalicylová). Tato látka má antikoagulační aktivitu, která ředí krev a nedovolí, aby zůstala na jednom místě.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button