Jídlo a stravováníZdravé tipy

Máte doma tyto brambory? Pak je vyhoďte a zachráníte si tak své zdraví!

Snad každý z nás už někdy vypil trošku zkaženého mléka, snědl něco, co bylo zkažené a možná jste mohli mít nějaké zdravotní potíže, které souviseli právě s touto konzumací. Zkažené jídlo jde mnohdy poznat podle typické a nepříjemné chuti. Ovšem pozor, někdy se nepříjemná chuť nemusí dostavit, jídlo může chutnat zcela běžně, a přesto může být pro člověka a jeho zdraví nebezpečné.

brambory

Opatrnost na prvním místě

Je dobré se mít na pozoru, jde-li o tyto věci. Skutečně jsou potraviny, které vypadají na první pohled nezávadně, a přesto mohou způsobit problémy. Není proto dobré ignorovat datum spotřeby a nic si z něj nedělat. Jak je tomu však u brambor? Mnoho lidí si může myslet a také domnívá, že brambory nemají žádné datum spotřeby. To však není pravda.

Nebezpečné brambory

Brambory vám vydrží dlouho, uskladňujete-li je správně, vlastně do té doby, než z nich vyprchá toxin, který zahání škůdce. Tito škůdci jsou velmi nebezpečí pro lidi. Budete-li mít v košíku brambor, který bude zelený, pak je dobré se jej ihned zbavit. Budete-li ho konzumovat, mohou se u vás projevit vážné problémy s nervovým systémem.

Další možná nebezpečí

Nebezpečí v kuchyni na vás nečíhá jen v podobě zelených brambor, ale také např., všimnete-li si plísně na chlebu, neodstraňujte jí, ale vyhoďte celý chleba. Konzumace takovéhoto chleba totiž může působit žaludeční potíže nebo dokonce může přispívat k vážným zdravotním potížím, např. k rakovině. I špatné vejce je nutno vyhodit. Konzumace může způsobit žaludeční potíže, nechutenství, ale i salmonelu.

Kvalitu vajíčka zjistíte snadno, jestliže je od sebe oddělen žloutek s bílkem, pak vajíčko nekonzumujte a raději jej vyhoďte. Není totiž pro lidskou konzumaci vhodné a bezpečné.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button