DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Stres, úzkost, infekce, zánět to vše léčí tato běžně dostupná bylinka

Bazalka (Ocimum basilicum) je běžně používaná bylina, ačkoli hlavně v kuchyni. Poskytuje však cenné léčebné vlastnosti, které mohou výrazně zvýšit schopnost vašeho těla chránit se. Tato lahodná rostlina byla prokázána jako účinná při zánětu, detoxikaci těla, infekci a mnoha běžným onemocněním.

Poskytuje úlevu od stresu, eliminuje akné, zabraňuje bakteriím a podporuje celkové zdraví. Jak roste, vypadá velmi podobně jako máta a má podobnou moučnou chuť.

Podle mnoha studií, které byly provedeny, bazalka má dvě konkrétní oblasti, které poskytují výhody: těkavé oleje a flavonoidy.

Existují různé druhy bazalky, jako je svatá bazalka, citrónová bazalka a limetková bazalka. Citronové a limetkové bazalky mají  silnou citrusovou vůni. Sladká bazalka, na druhé straně, je nabitá eugenolem a má silnou vůni.

Dvě největší výhody

Bazalka poskytuje dvě hlavní výhody ochrany zdraví ve formě flavonoidů a těkavých olejů. Požití bazalky může zvýšit vaše zdraví exponenciálně. Samozřejmě, bazalka sama o sobě nemůže vyléčit všechny vaše zdravotní potíže, nicméně může poskytnout úlevu od řady běžných onemocnění.

1. Flavonoidy

Flavonoidy jsou známy tím, že poskytují přínos pro zdraví. Pomáhají při buněčné signalizaci a poskytuje množství antioxidantů. Flavonoidy, které se nacházejí v bazalce, jsou mimo jiné také pikinin a orientin a aktivně působí na ochranu těla před poškozením založeným na kyslíku a radiaci. Flavonoidy pomáhají tělu na celulární úrovni a poskytují mu ochranu.

2. Těkavé oleje

Těkavé oleje brání tělu před infekcemi a růstem bakterií, což usnadňuje léčení kvasinkových infekcí, houbových infekcí a přeměny kandidů. V bazalce je mnoho těkavých olejů, jako je linalool, eugenol, myrcen, sabinen, estragol, cineol a limonen.

Bazalka podporuje celkové dobré zdraví prostřednictvím řady cenných vitaminů a živin, včetně manganu, vitamínu C, K a A, stejně jako mědi. Tyto kombinované živiny účinně působí na léčbu fyzických a psychických stavů.

Bylo známo, že léčí depresivní nálady, problémy se spánkem, poruchy příjmu potravy, nespavost, úzkost a celkové úzkostné poruchy. Může usnadnit stresové příznaky a současně podpořit zdravý růst buněk a podporovat kardiovaskulární systém.

Bazalka snižuje zánět a léčí podmínky, jako je kousnutí hmyzem, pálení jazyka a kardiovaskulární choroby. Bylina má specifické zdravotní výhody pro úzkost, zánět, infekce a akné.

Tato rostlina nabízí další výkonné vlastnosti. Působí jako anti-agingová léčba, aby zabránila poškození, která můžou vzniknout stárnutím. Způsob, jakým funguje, spočívá v tom, že bazalka ničí molekuly, přičemž brání škodám, které vznikají v důsledku volných radikálů nacházejících se v srdci, mozku nebo játrech.

Byla studována značně a vědci zjistili, že bazalka má ve srovnání se standardními antioxidanty více antioxidační aktivity.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button