Péče o těloPřírodní léčba

Zázvorová voda utiší bolest kloubů, svalů a pomáhá v léčbě migrény

Bolest je nepříjemná součást lidského života a sem tam se objeví u každého z nás. Nejčastěji to bývá bolest hlavy, kdy stačí, že nebudete pravidelně pít, objeví se stres, nervozita či je den opravdu těžký. Obvykle spolknete pilulku, která v tomto ohledu může pomoci. Nebude lepší vyzkoušet přírodní metody?

Léky hledejte v přírodě

Staří Číňané věděli velmi dobře, jak skvělý je tento prostředek pro lidské tělo, kolik skvělých užitků vám poskytne. Na první pohled možná obyčejný zázvor, ve skutečnosti velmi silný, chutný a přínosný kořen. Pomáhá na spoustu věcí, na nachlazení, k léčbě bolestí, menstruačních křečí a podobně.

Tento lék je bohatý na draslík a mangan, pomáhá správné funkci srdce. Přejete si zůstat zdraví a silní? Pak by měl zázvor patřit do vašeho pravidelného jídelníčku. Kromě účinků na lidské srdce umí zázvor také posílit imunitní systém. Křemík může pomoci chránit kůži, zuby, nehty a vlasy.

Spousta prospěšných látek

Zázvor obsahuje také vitamíny A, E, C, vitamíny skupiny B, významné minerály jako hořčík, železo, fosfor, sodík, zinek, vápník a také beta-karoten. Dále se zjistilo, že zázvor má protizánětlivé vlastnosti a je dále prospěšný pro svaly, nervy a kosti. Jde také o prevenci a následnou léčbu migrény nebo chronických bolestí hlavy.

Chcete-li ze zázvoru vytěžit maximum, stačí si připravit jednoduchou zázvorovou vodu. Ta vyléčí bolesti hlavy, pálení žáhy nebo také bolesti kloubů a svalů. Jak si tento jednoduchý recept připravit?

Ingredience:

  • 1 až 2 kousky čerstvého kořene zázvoru
  • 3 šálky vody
  • ½ citronu
  • Surový med

Postup:

Očistěte a nakrájejte zázvor, přidejte do tří šálků s vodou. Do vody přidejte citron a med. Pečlivě promíchejte a zázvorovou vodu máte připravenou. Tuto vodu pijte každý den na prázdný žaludek. Zlepší se vaše celkové zdraví.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button