Ostatní

Jed, který ničí tělo, ale přesto ho lidé pijí

Většina společností si je vědoma o negativních účincích a vedlejších efektů těchto nápojů. Špatný vliv na zdraví, má však tento jed nejčastěji u dětí. Jelikož ty jsou nejčastějšími konzumenty. Na mysli máme nealkoholické nápoje v podobě sladkých limonád, džusů s umělými sladidly nebo energetické nápoje.

Vědci ve svém výzkumu došli k závěru, že nealkoholické nápoje v podobě limonád, mají následující vliv na náš organismus:

1. Prvních 10 minut

Pouze jedna sklenice sladké limonády může obsahovat až 10 lžic cukru. To je 100% doporučená denní dávka. Nemluvě o velkém množství fosforu, které obsahuje.

2. Po 20 minutách

Hladina glukózy a inzulínu se v našem organismu zvyšuje. Cukr se tak pomalu přeměňuje na tuk, který se ukládá v játrech.

3. Po 40 minutáchnápoje

Kofein, který je zahrnut ve většině těchto nápojích, je plně vstřebán do našeho organismu za pouhých 40 minut. To má za následek zvýšený průtok krve a játra produkují více cukru do krve. Mozkové receptory blokují hormon adenosin, který způsobuje pocit únavy.

4. Po 45 minutách

Vylučování dopaninu se zvyšuje. Má to stejné účinky a pocit uspokojení, jako heroin.

5. Po 60 minutách

V těle se zrychluje proces trávení, který zatěžuje náš organismus. Je to díky zvýšené hladině fosforečnanu hořečnatého, kyseliny fosforečné, zinku a vápníku. Vše je spojeno s obrovským příjmem cukru a umělých sladidel, které omezují vylučování vápníku v moči.

Díky vlastnosti kofeinu, jsou z těla vyplavovány všechny důležité látky, které naše tělo potřebujeme. Hořčík, vápník, zinek a další důležité minerály pro naše tělo, jsou vylučovány zvýšenou potřebou močit.

7. Více, jak po uplynutí jedné hodiny

Distribuce cukru v těle je v konečné fázi. Energie je obnovena a nálada se často mění. Tělo si uvědomuje únavu a dochází k podráždění.

Sladké limonády mají velký vliv na naše tělo a organismus. Vyplavují z těla důležité látky a odvodňují. Organismus pak nepracuje správně. Nemluvě o tom, že sycené nápoje zvyšují riziko vzniku cukrovky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button