OstatníPéče o těloPřírodní léčba

7 důvodů, proč je nutno udělat detoxikaci ledvin

Ledviny jsou hlavními detoxikačními orgány. Pomáhají k odstranění odpadů z lidského těla, filtrují a čistí. Také nám pomáhají vyrovnávat tělesné tekutiny a vyrábět moč. Je tedy víc než jasné, že jsou důležitým orgánem v lidském těle a je nutno takto k nim přistupovat.

Detox ledvin

Podobně jako jiné orgány v lidském těle i ledviny občas potřebují vyčistit, odstranit všechno špatné, co se v nich ukládá. Víte, jak na to? Je to úplně jednoduché, postačí vám k tomu určité šťávy, které budete popíjet, a máte v podstatě hotovo. K tomu můžete přidat také zdravé potraviny a toxiny v ledvinách již budou minulostí.

Proč byste měli čistit ledviny?

Existuje mnoho důvodů, proč byste měli vyčistit ledviny. Samozřejmostí je, že z nich odstraníte toxiny a látky, které tam prostě být nemají. Podpoříte celkově lepší zdraví, zmírníte nadýmání a budete také na ledviny působit preventivně proti infekci.

Zabráníte infekci ledvin

Odpady a toxiny, které se mohou usazovat v ledvinách, mohou nakonec vést k několika problémům, například k infekci. Proplachování ledvin vám tento problém pomůže velmi efektivně vyřešit.

Brání tvorbě ledvinových kamenů

Ledvinové kameny se obvykle vytvářejí kvůli nahromadění tuků. Detoxikace ledvin tak může pomoci snížit pravděpodobnost vzniku bolestivých ledvinových kamenů.

Problémy s močovým měchýřem

Jestliže jsou vaše ledviny zanesené toxiny a odpadními látkami, mohou se objevovat problémy s močovým měchýřem. Díky detoxikaci můžete těmto problémům předejít, popřípadě je výrazně utlumit.

Snížení nadýmání

Detoxikace ledvin pomáhá také snižovat nadýmání. To se může objevovat, když na ledviny působí toxiny a odpadní látky.

Brání únavě

Když vaše ledviny nejsou v dobré kondici, je větší pravděpodobnost únavy. Vaše tělo bude mít problémy zpracovávat některé potraviny, které mohou omezit vaši schopnost absorbovat živiny a přeměnit jídlo na energii.

Chráníte svou pokožku

Jestliže vaše ledviny nemohou správně odfiltrovat toxiny z vašeho systému, může se to projevovat na vaší pokožce. Objevit se může například akné, vyrážky či ekzémy.

Správná hormonální nerovnováha

Pokud vaše ledviny nefungují správně, máte vyšší riziko vzniku hormonální nerovnováhy, protože vaše ledviny hrají důležitou roli v trávicím procesu.

Jak správně čistit ledviny?

Existuje mnoho způsobů, jak můžete své ledviny očistit. Obvykle to trvá zhruba pět dní. Máte-li zájem o vyčištění ledvin, zvažte použití jedné z těchto dvou možností.

Proveďte pětidenní ovocný detox

Tato metoda znamená, že budete konzumovat ovoce a zeleniny a džusy z nich připravené.

Následně přinášíme recepty na šťávy, které obsahují vynikající kombinaci produktů, o kterých je známo, že pomáhají očistit ledviny.

Detoxikace ledvin

Ingredience:

  • 6-8 ředkviček
  • ½ hlavy červeného zelí
  • 8 kousků celeru
  • 1 citron
  • 1 kousek kořene zázvoru

Postup:

Dejte všechny ingredience do odšťavňovače a následně podívejte. Jde také o šťávu, která může během vyčištění ledvin působit také jako náhrada za jídlo.

Mrkvová a okurková šťáva

Ingredience:

  • 8 kusů mrkve
  • 2 zelená jablka
  • 1 velká okurka
  • 1 kousek kořene zázvoru

Postup:

Všechny ingredience nakrájejte na menší kousky, dejte do odšťavňovače a následně podávejte. Jedná se o jednu dávku, jež může během detoxikace působit jako náhrada za jídlo.

Jaké potraviny konzumovat, abyste čistili ledviny?

Citronová šťáva

Jak je známo, citronová šťáva pomáhá předcházet tvorbě ledvinových kamenů, může pomoci rozbít toxiny a odpad, který se nachází v ledvinách.

Vodní meloun

Meloun se primárně skládá z vody a ta, jak je známo, je přírodní diuretikum. Budete-li meloun pravidelně konzumovat, pomůže to vašemu zažívacímu systému, a to napomáhá procesu přemisťování jídla prostřednictvím vašeho systému. Vodní meloun je také jednou z klíčových součástí k pročištění ledvin.

Celer

Celer a kořeny celeru jsou velmi dobré a výživné jídlo pro ledviny, především pro jejich zdraví. Poskytuje množství prospěšných živin, které jsou přínosné pro vyplachování vašich ledvin.

Chřest

Diuretické a alkalické vlastnosti chřipky pomáhají předcházet nebo ničit ledvinové kameny. Pomáhá také k rozbití krystalek kyseliny šťavelové, které se mohou tvořit v ledvinách.

Bylinky a koření

Žádná ledvinová očista by nebyla kompletní, kdyby se k ní nepřidaly bylinky a koření. Kurkuma a zázvor jsou jedním z nejmocnějších koření. Obě koření jsou nabitá silnými antioxidanty, které mohou podporovat funkci ledvin. Navíc kurkuma může snížit zánět a zabránit tak infekcím ledvin. Můžete využít také ostatní koření, například pampelišku, kořen lopuchu, petržel nebo kopřivu.

Je nutno poznamenat, že u některých lidí je nutno se poradit se svým praktickým lékařem, než začnete provádět detoxikaci ledvin s pomocí přírody. Jestliže máte nějaké zdravotní problémy s ledvinami nebo jiné zdravotní obtíže, které vyžadují léčbu nebo speciální stravu, pak je rozhodně dobré promluvit si s lékařem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button