Péče o těloPřírodní léčba

Třídenní půst regeneruje váš imunitní systém

Půst je velmi populární v posledních několika letech. Zejména pro osoby, které žijí zdravě a snaží se mít vyváženou stravu. Lékaři se shodují, že půst je dobrý a může poskytnout mnoho zdravotních výhod, jako například: zlepšení kardiovaskulárního systému, snížení rizika rakoviny, posílení imunitního systému, dlouhověkost, atd. Přesto koluje mezi lidmi spousty mýtů a fám, které se kolem půstu vyskytují.

Krátký půst udělá obří službu

imunitaDržet půst nemusí znamenat, že nebudete měsíc jíst. Bohatě stačí krátký půst, který pomůže zregenerovat váš imunitní systém. Za pouhé tři dny dojde k obnově organismu, a to i u starších lidí. Proces půstu navíc vyvolává tvorbu nových bílých krvinek, které bojují se všemi infekcemi, kterým je lidské tělo vystaveno.

Půst je vhodný i pro jedince, kteří mají poškozený imunitní systém, jako jsou pacienti s rakovinou, kteří podstupují chemoterapie. Toto řešení je vhodné i pro seniory, kterým půst pomáhá zlepšit odolnost proti běžným nemocem, jako je nachlazení nebo chřipka.

Princip půstu je velmi jednoduchý. Tělo, které začne hladovět, hledá potřebnou energii pro svůj chod. Začne tak recyklovat všechno nepotřebné, včetně poškozených imunitních buněk – zejména poškozené bílé krvinky. Půst je tak skvělým nástrojem, jak regenerovat celé tělo, zbavit se toxinů a posílit imunitní systém. Ideální na studené zimní měsíce.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button