OstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

7 výkonných prostředků pro zápal plic – léčí během třech dní!

Pneumonie je respirační onemocnění, které se charakterizuje zánětem plic. Ty způsobují bakterie, viry a plísně, které jsou všude kolem nás. Tělo se obvykle brání před infekcí, ovšem někdy i tělo může být přemoženo, váš imunitní systém nebude v dobrém stavu a nemoc zasáhne. Jde o závažnou infekci nebo zánět, který plíce naplní hnisem či jinou tekutinou.

Zápal plic je vážná nemoc

Zápal plic se ve většině případů vyskytuje v mírných podmínkách a během dvou až tří týdnů je po nemoci. Nicméně i tato nemoc může být velmi závažná a může mít dokonce fatální následky. Obzvláště nebezpečné je toto onemocnění pro malé děti, kojence, dospělí ve věku pětašedesáti a více let. Dále může být nebezpečné toto onemocnění pro lidi, kteří mají oslabený imunitní systém či zdravotní problémy, které s tímto onemocněním souvisejí.

Nejčastější symptomy zápalu plic:

  • Třesavka
  • Kašel
  • Horečka
  • Dušnost

Další symptomy:

  • Bolest hlavy
  • Nechutenství
  • Pocení, únava
  • Nevolnost, zvracení
  • Bolesti svalů
  • Bolesti na hrudi při hlubokém dýchání nebo při kašli

V této chvíli je obzvláště důležité navštívit lékaře, zejména ve chvíli, kdy cítíte bolest na hrudi, máte dýchací obtíže, přetrvává horečka nebo kašel.

Domácí recepty pro léčbu zápalu plic

Lístky bazalky svaté

Lístky bazalky svaté jsou prospěšné pro vaše plíce a jsou užitečné v přírodní léčbě pneumonie. Jednoduše postačí pár lístků této bazalky žvýkat a následně spolknout. To může pomoci ulehčit vašemu kašli a chřipce obecně.

Česnek

Má antimikrobiální vlastnosti, které bojují s bakteriemi, viry a plísněmi. Česnek pomáhá snížit tělesnou teplotu, zlepšuje vykašlávání a pomáhá hlenům dostat se z plic a hrudníku ven. Doporučuje se smíchat jeden šálek mléka, čtyři šálky vody a půl čajové lžičky drceného česneku. Tuto směs dejte na plotýnku a vařte, dokud se nezredukuje na jednu čtvrtinu. Poté popíjejte třikrát denně.

Zázvor

Zázvor je známý lék pro chřipky a nachlazení. Pomáhá také léčit onemocnění dýchacích cest. Připravte si domácí zázvorový čaj, popíjejte jej během dne. Umí zlepšit váš kašel a podráždění plic. Skvělým pomocníkem je tento čaj také pro různé nachlazení a pro léčbu chřipky.

Fenugreek čaj

Fenugreek neboli řecké seno či pískavice je hnědé či béžové semínko, které je nepostradatelné pro vaše zdraví. Má mukolytické vlastnosti, pomáhá vyvolat pocení, snižuje horečku a z těla vám pomáhá odstranit toxiny. Připravte si čaj z pískavice. Do jednoho šálku vody dejte vařit jednu lžičku fenugreek. Poté přidejte několik kapek citrónové šťávy a popíjejte. Uklidní vaše plíce a pomůže zmírnit kašel.

Kurkuma

Podobně jako pískavice má také kurkuma mukolytické vlastnosti a pomáhá vytáhnout hlen z těla, zejména pak z dýchacích cest. Má antivirové a antibakteriální vlastnosti, které pomáhají v boji proti těmto infekcím. Vezměte půl lžičky kurkumu, čtvrtku čajové lžičky černého pepře a to vše smíchejte ve sklenici teplé vody. Toto vypijte jednou denně.

Oreganový olej

Oreganový olej bojuje s pneumonií, umí působit na bakterie. Má antivirové, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti a pomáhá tak hlenu. Vezměte dvě až tři kapky oreganového oleje a přidejte je do sklenice vody nebo čerstvé šťávy. Tento nápoj popíjejte třikrát denně. Můžete také přidat trochu oleje na čistý hadřík a dýchat přes něj ve chvíli, kdy cítíte v plicích hleny.

Parní inhalace

Tato metoda může podat pomocnou ruku ve chvíli, kdy bojujete s infekcí. Pomáhá také zlepšit dýchání a usnadní vám záchvaty kašle. Přidejte do vroucí vody éterické oleje jako například eukalyptus, levandule, citrón, kafr nebo tea tree oleje. Vytvořte si tuto směs, přikryjte si hlavu ručníkem a dýchejte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button