OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Odstraňte díky tomuto účinnému léky kožní bradavice!

Kožní bradavice na první pohled působí jako neškodné výrůstky, které se objevují z ničeho nic. Ve skutečnosti jde však o infekci v horní vrstvě kůže, který je způsobena lidským papilomavirem (HPV). Tento vir může přicházet v mnoha formách a druzích, některé se mohou objevovat na kůži a mohou právě způsobit růst buněk, které se následně mění v bradavice. Obvykle se vyskytují na rukou a prstech.

Nepříjemné bradavice

Většinou virus napadá vnější vrstvu pokožky. Skrz drobné poškrábání způsobuje rychlý růst buněk a vytváří tak bradavice. Ve většině případů se bradavice objevují na rukách a prstech. Mohou se však objevovat také v oblastech jako krk, třísla, podpaží, oblast pod ňadry, oční víčka břicho. Najít je však člověk může v jakékoliv části těla. Snad každý měl nebo má na svém těle minimálně jednu bradavici. V některých případech mohou růst, krvácet či růst do kůže a stávají se tak problémem. Objeví-li se, je dobré o tom informovat svého kožního lékaře či dermatologa.

Jak odstranit bradavice

Je několik metod, jak může dermatolog odstranit bradavice z lidského těla. A to pomocí elektrokoagulace, radiochirurgie, laseru. Jestliže fibrom není větší, pak postačí takováto léčba, užívat po odstranění bradavic pět dní antibiotika a provádět pravidelnou hygienu. Například je nutno se vyvarovat pocení, po několik dní.

Jablečný ocet jako pomoc

Jablečný ocet je znám jako jeden z nejužitečnějších přírodních léků. Má velmi úžasné léčebné charakteristiky a to včetně odstranění fibromu. Využívá se po staletí. A právě kyselost octa je onou účinnou složkou. Je nutno dávat pozor, kde jablečný ocet používáte. Jestliže fibrom najdete v oblasti očí, jablečný ocet na tuto oblast nepoužívejte, protože může poranit oči. Jde o velmi dobrou metodu. Jak fibromy odstranit s pomocí jablečného octa?

Ingredience:

  • Voda
  • Jablečný ocet

Postup:

Oblast okolo fibromu očistěte vodou a mýdlem. Namočte fibrom zhruba na patnáct minut do vody. Poté jej vysušte. Použijte bavlněnou podušku namočenou do jablečného octa a naneste na postiženou oblast. Použijte obvaz, abyste gázu zajistili na jednom místě. Nechte působit patnáct minut a následně sundejte a oblast dobře umyjte.

Jak často aplikovat?

Tuto metodu aplikujte třikrát denně a to sedm dní v týdnu, popřípadě kratší dobu, jestliže budou bradavice odstraněny. Bradavice změní svou barvu, nejdříve budou tmavější. Potom sama odpadne. Po použití aplikujte gel aloe vera, protože pomůže zabránit tvorbě jizev po pádu bradavice, postupujte velmi opatrně.

Pamatujte si: Musíte dbát na to, abyste na okolní pokožku nepoužívali jablečný ocet, protože může působit podráždění a zarudnutí. Nedoporučujeme odstranit škrábnutí, počkejte, až se odstraní sám.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button