DetoxikaceKrásaNávodOstatníPéče o tělo

Zbavte se černých teček jednou provždy. Zapomeňte na kosmetiku, zapojte do boje přírodu

Ať už máte krásnou čistou pleť, nebo trpíte akné a lesknoucí se pletí, je pravděpodobné, že černými tečkami trpíte tak jako tak. Nevyhýbají se totiž ani těm lidem, kteří vůbec potíže s akné netrpí a jinak mají úplně čistou pleť.

Každá pokožka totiž produkuje maz a společně s nečistotami, které se na našem obličeji usazují, pak vznikají černé tečky. Ty jsou často nejviditelnější na nose, ale mohou být i na čele, tvářích nebo v oblasti linie vlasů. Jednoduše všude tam, kde se nečistoty dobře zachytávají a kde je pokožka mastnější.

Černé tečky mohou být skutečně otravné. Nelze se jich jednoduše zbavit a i když si je necháte kosmetičkou odstranit, za pár dní jsou zase zpět. Jak s nimi bojovat, aby vás to nestálo jmění a zároveň abyste byli ke své pleti šetrní?

Nejlepším řešením je odstranit černé tečky s použitím přírodních metod. Je to levné, jednoduché a hlavně vhodné i pro citlivou pleť náchylnou k akné nebo podráždění.

Rajčata

Rajčata nejsou skvělá jen do salátu. Pomohou vám i ke krásné pleti. Použijte rozmačkané rajče, které aplikujte na místa zasažená černými tečkami. Nechte působit alespoň půl hodiny a poté smyjte. Rajčata mají skvělé čistící schopnosti, které vám pomohu černé tečky odstranit a zabránit tomu, aby se proměnily v pupínky.

Uhlí

Už jste určitě zaznamenali nový módní trend, který velí používat černé pleťové masky z uhlí. Tentokrát to ale není jen reklamní tahák. Uhlí skutečně funguje a budete mít díky němu o mnoho čistější pleť. Aktivní uhlí umí absorbovat nečistoty jako nic jiného. Kupte si již hotovou masku anebo smíchejte rozdrcené tablety aktivního uhlí s trochou vody. Naneste na černé tečky a nechte působit. Poté smyjte nebo sloupněte (podle návodu). A radujte se z krásné čisté pleti.

Soda

Soda se v kosmetice běžně využívá k šetrné exfoliaci. Po použití sody bude vaše pleť hebká a čistá. Pomáhá také udržovat přirozené pH pokožky, a tím snižuje produkci mazu. S pomocí vody a lžičky sody vytvořte tuhou pastu, kterou naneste na místa s černými tečkami. Lehce promasírujte a nechte působit několik minut. Poté smyjte vlažnou vodou.

Aloe vera

Není žádným tajemstvím, že aloe vera je pro vaši pleť doslova zázrakem. Ať už trpíte jakýmkoliv kožním problém, aloe vera si poradí prakticky s čímkoliv. Podobně pomůže i zbavit vás černých teček. Můžete použít kupovaný produkt, ale nejčistější esenci získáte, pokud si budete rostlinku aloe pěstovat doma. Léčivý gel získáte tak, že rozříznete jeden list a vymačkáte z něj jeho dužinu. Tu pak aplikujte na postižená místa a nechte působit. Aloe vera má skvělé zklidňující a čistící účinky. Během týdne každodenního používání by černé tečky měly úplně zmizet.

Jahody

Odložte si pár jahod z vaší svačiny a použijte je k čištění své pleti. Určitě nebudete litovat. Jahody obsahují velké množství vitamínu C, který pleť hydratuje a vyživuje. Rozmačkejte několik jahod a smíchejte je s citronovou šťávou a trochou medu. Naneste na obličej a nechte působit 15 – 20 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou.

Kokosový olej

Kokosový olej je malý přírodní zázrak. Umí toho totiž spoustu, a navíc neodolatelně voní. Obsahuje protizánětlivé a čisticí látky, což je přesně to, čeho se černé tečky bojí. Zároveň také pleť zvlhčuje a v žádném případě se nemusíte bát podrážděné, napjaté a vysušené pleti. Pokud máte suchou pleť, a přesto s černými tečkami bojujete, pak je to pro vás ten nejlepší lék.

Používejte kokosový olej přes noc. Během spánku se do vaší pleti výborně vsákne a má několik hodin na to, aby dobře odvedl svou práci. Po pár dnech zaznamenáte první výsledky. S pomocí kokosového oleje byste se měli černých teček během pár týdnů nadobro zbavit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button