Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

5 domácích pomocníků, které pomohou vaší pokožce

Lidská kůže je jednou z prvních věcí, které si lidi všimnou. Na pokožce se mohou objevovat různé kožní skvrny, bradavice, znaménka, akné, vyrážky a mnoho dalšího. A to všechno může vést k nízkému sebevědomí. Snažíte se i vy odstranit všechny tyto kožní problémy, jež se u vás objevují, ale nevíte jak?

Problémy s pokožkou

Jestliže si všimnete některých těchto problémů, pak je nutno začít je řešit. Do jisté míry mohou pomoci krémy, séra, mastičky a podobně. Existují však přírodní metody, které mohou skvěle řešit tyto potíže. Přinášíme vám přírodní metody, pomáhající vaší pokožce. Nebudete už muset řešit drahé metody.

Lasery, léky nebo kryoterapie – to všechno může pomoci léčit bradavice či znaménka. Některé z těchto a dalších metod jsou drahé a plné chemikálií. Vždycky je proto lepší sáhnout po přírodních prostředcích, s nimiž můžete léčit prakticky jakoukoliv kožní vadu. Můžete dokonce upravovat přísady tak, aby vyhovovaly vašim potřebám.

Odstranění mateřského znaménka s pomocí sody a ricinového oleje

Mateřské znaménko se u lidí objevují různě, někdo jich může mít málo, jiný zase velkou spoustu. Většina z nich se tvoří už během dětství. Faktorem při tvorbě nových mateřských znamének může být vystavování pokožky slunci. Chcete-li se jich zbavit, můžete zvolit jedlou sodu. Jde o přírodní bělící prostředek. Můžete dokonce vyrobit pastu, a to smícháním s ricinovým olejem. Jak na to?

Vezměte špetku jedlé sody a smíchejte s přibližně třemi kapkami ricinového oleje. Dobře promíchejte a použijte tuto směs na mateřské znaménko. Nechejte chvíli působit. Tuto metodu opakujte jednou denně, dokud na svém těle neuvidíte jasné výsledky.

Poznámka: Nová mateřské znaménka či jakákoliv změna na těch stávajících mohou být potenciálním příznakem melanomu (rakoviny kůže). Pokud krvácí, mění se, pak doporučujeme navštívit kožního lékaře nebo dermatologa.

Odstranění stařeckých skvrn s pomocí citronovo-jahodové masky

Stařecké skvrny se také jinak nazývají jaterními skvrnami a jsou obvykle vyvolány vystavováním pokožky na slunce. Představují typ poškození, které je způsobeno UV paprsky. Proto pro vás máme přírodní metodu, jak tyto skvrny potlačit.

Rozmačkejte dvě až tři jahody a přidejte asi pět kapek čerstvé citronové šťávy. Dobře vše promíchejte. Tuto pastu aplikujte na všechna místa, kde jsou stařecké skvrny. Nechejte působit asi pět minut a následně opláchněte a vysušte.

Citron spolu s jahodami obsahuje velké množství vitamínu C, který může pomoci zvrátit hyperpigmentaci, jakmile jej jemně aplikujete na kůži.

Odstraňte bradavice s pomocí česneku

Bradavice se obvykle objevují buďto na nohou, na prstech nebo na dalších místech, například na těch, kde se často holíte. Jsou způsobeny typem viru HPV, ale to není žádný důvod k panice. Bradavice trápí spousta lidí. Můžete je vyléčit s česnekem. Má skvělé antivirové vlastnosti a můžete se jich s jeho pomocí snadno zbavit. Co je potřeba udělat?

Rozdrťte jeden stroužek česneku, vytvořte z něj pastu a tu poté aplikujte na bradavici. Pro lepší uchycení toto místo obvažte obinadlem. Nechejte působit asi půl hodiny a následně opláchněte a vysušte. Tento postup opakujte jednou nebo dvakrát denně, dokud bradavice neodpadne.

Poznámka: Pozor na genitální bradavice! Vždycky je lepší, když navštívíte svého lékaře a konzultujete s ním odstranění.

Odstranění černých teček s pomocí zeleného čaje a ovse

Jsou příčinou přebytečného oleje z vaší kůže. Když se objeví tento olej, může zablokovat póry, a ty se pak ucpou a zčernají. Naštěstí existuje zelený čas a ovesná kaše, díky které je možno přebytečný olej z obličeje odstranit. Zelený čaj má dokonce potenciál zabíjet bakterie, které mohou působit na akné. Co pro to udělat?

Připravte šálek zeleného čaje, přidejte jednu polévkovou lžíci čaje na jednu lžíci ovsa. Smíchejte tyto dvě složky a vznikne vám pasta. Tu použijte na černé tečky, nechejte působit deset minut a následně pokožku vyčistěte.

Odstraňte kožní výrůstky pomocí tea tree oleje

Starší lidé mohou často mít na svém těle různé kožní výrůstky. Riziko těchto výrůstků může být větší, pokud se u vás objevuje nadváha nebo trpíte cukrovkou. I když jsou tyto kožní výrůstky neškodné a bezbolestné, možná byste se jich chtěli zbavit. Nejsou příliš estetické. Přinášíme tea tree olej, který pomůže.

Namočte do vody vatový tamponek, na něj kápněte dvě až tři kapky tohoto oleje. Přiložte na postižené místo a jemně masírujte pomocí kruhových pohybů. Tento postup opakujte jednou nebo dvakrát denně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button