DetoxikaceJídlo a stravováníKrásaNávodPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zbavte se tuku na břiše s pomocí těchto 5 potravin

Chcete-li se zbavit nevzhledného a hlavně nebezpečného tuku na břiše, je nejlepším řešením jídlo bohaté na bílkoviny. Pomáhá rozpouštět tuk v okolí břicha a také pomáhá lépe a na delší dobu uhasit hlad, takže nemáte tak velké nutkání stále něco jíst. Potrava bohatá na bílkoviny také mění chutě a pomáhá udržovat stabilní hormonální systém, který má na hubnutí a přibírání velký vliv.

Bojovat s tukem v oblasti břicha je nesmírně důležité, jelikož je příčinnou řady onemocnění zejména kardiovaskulárního systému. Pokud vám začíná růst bříško, je načase s tím něco začít dělat. Bílkovinová strava je dobrým krokem vpřed.

Jídlo bohaté na bílkoviny vám také dodá více energie, vitamínů, minerálů a dalších důležitých látek.

Vejce

Že jsou vejce plné bílkovin asi nikoho zvlášť nepřekvapí. Ale pořád nutné zdůrazňovat, že zdravý člověk by si je neměl odpírat kvůli strachu z cholesterolu. Jedná se o velmi rozšířený mýtus, na který je potřeba konečně zapomenout. Vejce si můžete v rozumné míře dopřávat třeba i každý den. Jsou velmi výživné a bílkoviny, v nich obsažené, podporují shazování přebytečných kil.

Mandle

Mandle patří mezi nejdravější ořechy vůbec. Mají poměrně specifickou chuť, kterou mnozí zrovna nemají v lásce, ale je to velká škoda. Jsou totiž velmi zdravé a zasytí vás na dlouhou dobu, takže zabrání konzumaci nadbytečných kalorií. Stačí hrstka mandlí na svačinu a hned doplníte zásoby bílkovin i vitamínu E. Obsahuje také zdravé tuky a omega-3 mastné kyseliny. Můžete vyzkoušet i mandlové máslo nebo jiné varianty zpracovaných mandlí.

Fazole a jiné luštěniny

Vegetariáni znají luštěniny jako velký zdroj bílkovin, který jim pomáhá nahradit bílkovinový nedostatek. Ačkoliv se jedná o jiný druh bílkovin, než který obsahuje maso, vědci se většinou shodují, že je pro člověka stejně potřebný jako živočišná bílkovina. Luštěniny také obsahují jen velmi málo tuku, a přitom velice rychle zasytí a nemají naprosto žádný cholesterol. Jsou také doslova nadupané vlákninou, která pomáhá s trávením a urychluje metabolismus. Jednoduše ideální kombinace účinků, která vám pomůže zabojovat s tukem na břiše.

Mléčné produkty

Výrobky z mléka nejsou důležité jen kvůli příjmu vápníku a vitamínu D. Hrají i velkou roli při dodržování doporučeného příjmu bílkovin. Důležité ale je konzumovat pouze plnotučné produkty. Možná se vám to zdá při dietě jako protimluv, ale jen plnotučné varianty produktů obsahují dostatek bílkovin a vitamínů. Nesmíte je jíst ve velkém množství, ale dopřát si plnotučný jogurt ke snídani s trochou ovoce a oříšků vám určitě neuškodí.

Tučné ryby

Tučné, zejména mořské, ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin, ale i dalších vzácných živin. Omega_3 mastné kyseliny zabraňují vzniku zánětu v těle a zlepšují fungování metabolického systému. Pomohou také snížit riziko srdečních onemocnění a udržet váš žilní systém ve skvělé formě. Zlepší vám také kognitivní schopnosti, paměť a schopnost koncentrace. Samé skvělé benefity, že? Dopřejte si lososa, tuňáka či makrelu alespoň jednou týdně.

Bojovat s tukem na břiše jde tedy i jinak než hladověním, což je určitě dobrá zpráva pro všechny, kteří marně zkouší shodit nějaké to kilo a zatím bezúspěšně. Hodně také záleží na vaší psychice. Máte-li od začátku pocit, že to nevyjde, a bojíte se hladověním, pak se vám pravděpodobně shodit nepodaří. Musíte do toho jít s jasným odhodláním a vírou, že to dobře dopadne. Nemusíte se bát ani tučných jídel, základem úspěchu je střídmost a přemýšlení nad tím, co jíte. Vyhněte se nadbytku cukru a soli, dostatečně pijte a výsledek se brzy dostaví.

Pokud vám to pomůže, spojte se s kamarádem/kamarádkou nebo někým z rodiny a pojďte do toho společně. Budete se vzájemně podporovat a také na sebe dohlížet. A každý úspěch spolu můžete náležitě oslavit. Tak s chutí do toho ještě dnes!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button