Péče o tělo

Pečujte o své ruce a mějte krásné nehty během jednoho týdne

Některé ženy mají to štěstí, že jejich nehty rostou velmi rychle a jsou silné. Pokud nepatříte mezi tuto skupinku žen, připravili jsme si pro vás pár triků, které stimulují růst nehtů. Stačí postupovat podle návodu jeden týden a vaše nehty budou silné a lesklé.

Přírodní prostředek na posílení nehtů

S cílem posílení a urychlení růstu nehtů, budete potřebovat pouze několik potravin z vaší kuchyně. Všechny složky jsou volně dostupné a v případě, že je nemáte doma, zakoupíte je v jakémkoliv větším obchodě.

Co budete potřebovat:

  • ¼ šálku kokosového oleje
  • ¼ šálku medu
  • 4 kapky oleje rozmarýnu

Příprava je velmi jednoduchá a zabere vám pouze pár minut času. Vezměte med a kokosový olej. Obě složky vložte na pánev a zahřejte je na mírném ohni nebo je vložte do mikrovlnné trouby a ohřejte.

Poté, co se tyto dvě složky prohřejí, přidejte 4 kapky rozmarýnového oleje. Pokud není směs příliš horká, vložte do ní své nehty a nechte přípravek působit asi 15 minut.

Pokud se vám nechce do směsi máčet ruce, můžete si své nehty promasírovat kruhovými pohyby. Ať už si vyberete první nebo druhý postup, opakujte proceduru po celý týden.

Další možnosti na vyživení nehtového lůžka

Výše uvedený návod není jediný, který vám pomůže s poškozenými nehty. Existuje celá řada přípravků a jeden si následně ukážeme. Opět budete potřebovat pouze pár základních surovin a to konkrétně:

  • olivový olej
  • citronovou šťávu
  • nasekaný česnek

Do misky s horkou vodou nakapejte trochu olivového oleje. Přidejte citronovou šťávu a čerstvě nasekaný česnek. Počkejte, až směs vychladne a ponořte do ní své ruce. Ponechte v lázni nehty zhruba 20-30 minut. Postup opakujte každý den po dobu jednoho týdne.

Ve velmi krátkém čase budou vaše nehty oživeny, získají zpět svojí sílu a budou zdravé.

Níže naleznete spousty dalších rad a typů, jak si udržet zdravé, silné a krásné nehty.

Pomerančový džus

Pomeranče obsahují kyselinu listovou a vitamín C, který je nezbytný nejen pro růst nehtů, ale i pro jejich sílu. Vezměte čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a namočte do ní prsty po dobu 10 minut. Poté si umyjte ruce teplou vodou a naneste krém na ruce. Takto postupujte každý den až do okamžiku, kdy budete spokojeni se stavem svých rukou.

Rajčata

Již jsme se zmínili, že vitamín C je pro vaše nehty velmi důležitý a kromě pomerančů, jsou na tento vitamín bohatá i rajčata, které kromě toho obsahují i vitamín A a biotin. Pro přípravek na posílení nehtů budete potřebovat plechovku rajčatové šťávy a trochu olivového oleje. Smíchejte obě složky a namočte do směsi své ruce na dobu 10 minut. Tento postup opakujte dokud nedosáhnete požadovaných výsledků.

Proteiny

Kreatin je protein, z kterého jsou nehty. Nedostatek kreatinu může vést ke slabým a lámavým nehtům. To je důvod, proč jíst potraviny bohaté na bílkoviny, jako jsou vejce, mléko, ryby, špenát nebo vepřové maso. Kupte si kreatin jako doplněk stravy a nebo nedostatek bílkovin konzultujte se svým lékařem.

Biotin

Velmi důležitou látkou pro nehty je Biotin. Vitamín, který stimuluje růst nehtů a zároveň je posiluje, naleznete ve vejcích, mléku, mrkvi, okurce nebo rajčatech. Také je k dispozici co by doplněk stravy.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button