Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Chcete zářivou pleť? Vyzkoušejte tyto domácí pleťové masky!

Chcete-li vaší pleti dodat život a mládí, nemusíte podstupovat náročné operace či velmi drahé kosmetické procedury. Stačí jen hledat ve své kuchyni a najdete vše, co budete potřebovat. Vyzkoušejte tyto domácí pleťové masky a vaše pleť bude krásně měkoučká, jemná a vláčná. Pomůžete si od stařeckých skvrn, povislé pokožky nebo jemných vrásek. Vaše pleť bude zdravá a krásná. Níže přikládáme několik receptů!

Maska s vaječným bílkem, citrónem a medem

Ingredience:

  • Dva vaječné bílky
  • Šťáva způlky citronu
  • 3 – 4 lžíce surového medu

Postup:

Vezměte bílky a spolu se šťávou z citronu a medem je rozšlehejte. Takto vzniklou masku naneste na obličej pomocí čistých prstů a nechte masku oschnout. Z pleti jí odstraníte pomocí teplé vody a pomocí prstů či měkkého hadříku.

Jak pleťová maska funguje?

Bílek upevní vaší pleť, zmenší póry, obnoví a udrží pružnost. Citron v masce snižuje hyperpigmentaci z jizev a stařeckých skvrn. Pomáhá také odstranit černé tečky, snižuje maz. Vaše tvář tak vypadá jasnější a mladší. Surový med je antibakteriální, což pomáhá léčit jakékoliv poškození kůže či jizvy. Pleti poskytuje přirozenou vlhkost.

Pleťová maska z kurkumy a olivového oleje

Ingredience:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • Kurkuma

Postup:

Zkombinujte tři lžíce olivového oleje s kurkumou a míchejte, dokud vám nevznikne hustá kaše. Tuto hustou kaši naneste na pleť pomocí čistých prstů a nechejte působit. Pomůže na suchou a povislou kůži. Nechte působit deset až patnáct minut a následně s pomocí teplé vody odstraňte. Je-li vaše pleť světlá, může kurkuma zanechávat na kůži maličko žluté barvy a to ihned poté, co jí odstraníte. Proto je nejlepší tuto masku využít před spaním.

Jak pleťová maska funguje:

Kurkuma je plná antioxidantů, bojuje s volnými radikály, pomáhá v hojení ran, které se mohou objevit na kůži. Pomáhá také zpevnit povolenou kůži, zlepšuje produkci kolagenu a pružnosti. Olivový olej přirozeně hydratuje pokožku a pomáhá redukovat výskyt jemných vrásek a to zejména v okolí úst a očí.

Pleťová maska s ovesnými vločkami a jogurtem

Ingredience:

  • 1/3 šálku ovesných vloček
  • ¼ bílého jogurtu
  • 3 – 4 rozmačkané jahody

Postup:

Rozdrťte suché ovesné vločky a to na prášek. Smíchejte s bílým jogurtem a rozmačkanými jahodami. Ve chvíli, kdy je maska moc suchá, přidejte ještě jogurt. Naneste na tvář a nechte působit pět až deset minut. Následně pleť opláchněte.

Jak pleťová maska funguje:

Jogurt je přirozeně antibakteriální a hydratační, zlepšuje krevní oběh, což pomáhá povislé kůži a snižuje otoky okolo očí. Jahody rozjasňují matnou pleť, bude tak zdravější a mladší. Ovesné vločky pomáhají odstranit odumřelou kůži a snižují stařecké skvrny.

Přírodní domácí pleťové masky

Přírodní domácí pleťové masky jsou skvělé, využijete vše, co máte doma, nemusíte utrácet za drahé přípravky. Stres je dnes běžnou součástí každodenního života a ovlivňuje mnoho funkcí v lidském těle. Negativní vliv to má samozřejmě také na pleť. Péče o pleť je tak velmi důležitá, zvláště ve stresujícím období.

Péče o pleť s domácími pleťovými maskami by tak měla být samozřejmostí. Vyzkoušejte tyto domácí pleťové masky a díky nim odstraníte některé kožní problémy. Tyto masky přispívají k jasnější a zdravější pleti, jde o skvělé peelingy, které obsahují kyselinu mléčnou a antioxidanty, které pomohou pleti odlehčit a napnou kůži.

Jak použít ovesné vločky v péči o pleť a vlasy?

Pro péči o vlasy a pokožku můžete využít ovesné vločky. K tomu přidejte organické zelené jablko, jednu lžíci medu a následně dvě lžíce ovesných vloček, které rozdrtíte do prášku. Tento recept doporučujeme ihned spotřebovat.

Domácí mrkvová pleťová maska pomáhá nerovnoměrné a suché pleti, která je bez života. Vyhněte se chemii a sáhněte po přírodních ingrediencí. Domácí mrkev je pro pleť velkým přínosem a pomůže zlepšit pokožku!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button