Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Odstraňte bolest a zánět kloubů díky tomuto nápoji!

Bolest kloubů (artralgie) nebo také zánět kloubů (artritida) jsou často nepříjemné. Zánět kloubů bývá doprovázen otoky. Jde-li o bolest zánětlivých kloubů, objevují se zejména v oblasti kolen. Tento typ bolesti ovlivňuje vaší každodenní činnost a také kvalitu života. Kolena jsou nejdůležitějšími klouby v lidském těle, protože pomáhají a podporují pohyb nohou a to už při chůzi, běhu, skákání či jen při běžném stání. Pomáhají správnému držení těla.

Problémy s klouby

Stárnutí je přirozený proces a týká se celého těla. Aby klouby dobře fungovaly, musí být dobře promazány. A právě toto kloubní mazivo se snižuje, vazy a šlachy se stávají křehkými, tuhými a pružnými a pak se velmi jednoduše stávají terčem různých zranění. Tento článek se zaměřuje na přírodní léčbu. Ta podporuje a zlepšuje kloubní mazivo což je pro správnou funkci a správný pohyb rozhodující.

Pomoc v přírodě

Přinášíme recept, který obsahuje skvělé a zdravé ingredience, které mají úžasné léčebné vlastnosti. Pravidelná konzumace vašim kloubům pomůže, zlepšuje chůzi i běh. Zlepší tak život a to v mnoha aspektech. Jde o recept, který je přírodní, neobsahuje žádné chemické látky. Účinnost tohoto receptu je dána silnými složkami, které účinkují na klouby a kolena. Jak si tento recept vytvořit?

Ingredience:

  • 1 šálek 100% pomerančového džusu
  • 100g organické neochucené želatiny
  • 2 šálky nakrájeného ananasu
  • 1 skořice
  • 1 palec strouhaného zázvoru
  • 1 šálek vody
  • Surový organický med (podle chuti)

Postup:

Do mixéru přidejte pomerančový džus, ananas, želatinu, skořici a med. Míchejte až do doby, než se ze všeho stane homogenní směs. Můžete také do svého smoothie přidat trochu vody. Jakmile máte hotovo, můžete konzumovat. Jde o domácí recept, můžete jej tedy konzumovat pravidelně a bolest bude menší a menší. Dodává šlachám a vazům pružnost, posiluje kosti a klouby. Budou zdravější, než doposud.

Organická želatina – je účinným způsobem při léčbě artritické bolesti kloubů. Želatina je bílkovina, která se získává vařením živočišných produktů. Obsahuje kolagen, který zase pomáhá při tvorbě chrupavky. Kolagen je vláknitý protein, který posiluje pojivové tkáně, což jim umožňuje pružnost. Vlivem stáří tělo produkuje méně kolagenu. Vzhledem k obsahu kolagenu pomáhá želatina léčit osteoporózu a revmatoidní artritidu, stejně jako pomáhá při regeneraci stresových poranění.

Ananas – je bohatý na vitamín C, který je nezbytný pro posílení vašeho kosterního systému. Ananas je plný bromelainu, který je silným protizánětlivým činidlem.

Pomerančový džus – podobně jako ananas má vysoký obsah vitamínu C a pomáhá tak posilovat vaše kosti, vazy a šlachy.

Skořice – má protizánětlivé účinky, zlepšuje krevní oběh, čímž podporuje obnovu bolavých kloubů a kolen.

Zázvor – zázvor obsahuje gingerol, což je silná protizánětlivá sloučenina, která má schopnost bojovat proti prostaglandinům, zánětlivým látkám, které vyvolávají bolest.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button