Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Proč umývat vlasy s jablečným octem?

Jablečný ocet je pro mnohé známý, pomáhá v mnoha věcech, jde o jednu z nejvšestrannějších složek. Jde o jednu z nejúčinnějších látek a to nejen na hubnutí, ale také pro péči o vlasy. Pomáhá vlasům, čistí je, dodává jim lesk a minimalizuje vypadávání vlasů. Kromě toho umí jablečný ocet také povzbudit pokožku hlavy, pomůže odstranit lupy, uklidní svědivou pokožku, ničí bakterie a plísně, které ucpávají vlasový folikul. Pomáhá zmírnit i třepení vlasů.

Účinky jablečného octa

Kromě jiného podporuje jablečný ocet krevní oběh v malých krevních kapilárách. Jde o skvělý antiseptický šampón, má antimykotické a antivirové vlastností, pomáhá proti infekcím. Opláchnutí vlasů poskytuje opravdu skvělé a skvělé výhody. Níže vám přinášíme některé z nich:

Vyrovnává vlasy a vlasovou pokožku pH

Vlasy a vlasová pokožka má hodnotu pH 4,5 a 5,5. Udržuje-li se na této úrovni kyselosti, zabezpečuje se proti růstu plísní, bakterií a zajistí zdravé vlasy a pokožku. Když používáte některé komerční produkty, můžou být vaše vlasy suché, poškozené a lámavé. Nicméně, budete-li využívat jablečný ocet, pomůže vám to udržet pH vašich vlasů.

Odstraní lupy

Jablečný ocet má léčivé účinky a to díky svým antibakteriálním aktivitám. Navíc má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Pomáhá tak zabránit tvorbě lupů.

Jemnější vlasy

Jablečný ocet se obvykle využívá také jako alternativa ke kondicionérům. Je velmi efektivní a to díky přirozenému obsahu kyselin pomáhá vyhladit kutikuly. Vlasy tak brání zamotávání a kartáč po vlasech klouže snadno a lépe.

Stimuluje se růst vlasů

Jablečný ocet stimuluje lepší prokrvení vlasových folikul. To je nezbytné pro podporu růstu vlasů a díky tomu se zabrání také vypadávání vlasů. Dodává základní živiny do váčků buněk, posiluje kořeny a podporuje růst.

Dodává vlasům lesk

Oplachování s pomocí jablečného octa dodává vlasům lesk, ty jsou pak schopny lépe odrážet světlo, vlasy mají zdravý vzhled a jsou krásně lesklé.

Brání třepení konečků

Pravidelné používání jablečného octa pomůže přirozeně odstranit různé spleti z vlasů, pomáhá uzavření kutikul a zlepší pórovitost. Podporuje silnější vlasy a ty pak nejsou na koncích roztřepené.

Jak si vytvořit vodu z jablečného octa pro ochlazovací kúru?

Ze všeho nejdůležitější je sáhnout po organickém, nefiltrovaném a nepasterizovaném druhu jablečného octa. Kromě toho je dobré před použitím jablečný ocet protřepat. K přípravě této skvělé vody budete potřebovat šálek vody a 2 – 3 lžíce jablečného octa. Vše smíchejte. Poté, co vlasy umyjete, jak jste zvyklí a spláchnete šampon nalijte tuto směs po celé vlasové pokožce. Díky tomu se voda sveze po celých vlasech a bude tak účinkovat na celé vlasy (pozor na oči, těch se vyhněte). Vmasírujte tuto směs do pokožky hlavy, což pomůže stimulovat krevní oběh a růst vlasů. Nechte působit jednu až dvě minuty a poté ocet vypláchněte.

Jestliže jsou vaše vlasy suché, poté začínejte s dvěma lžícemi octa na šálek vody. Máte-li vlasy mastné nebo máte ve vlasech lupy, budete s největší pravděpodobností potřebovat tři až čtyři lžíce jablečného octa. Tuto směs můžete v průběhu doby upravovat, aby vaše vlasy byly krásné. Tento postu opakujte jednou týdně a většina problémů s vlasy a vlasovou pokožkou zmizí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button