DetoxikaceJídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Cesta ke štěstí! Vyzkoušejte 5 způsobů, jak zvýšit množství serotoninu v krvi

Serotonin je důležitý neurotrasmiter, který přenáší neurologické zprávy. Hraje roli při velkém množství procesů, včetně ovlivňování nálady a emocí. Vysoké množství serotoninu je zárukou štěstí a radosti!

  1. Užívejte si světla

Není náhodou, že špatná nálada a deprese na lidi dopadá nejčastěji na podzim a v zimě. Je to způsobena nedostatkem světla. Proto se snažte čerpat energii ze slunce, co to jde. Choďte často ven a chytejte sluneční paprsky.

2. Omezte cukr

Bylo prokázáno, že cukr blokuje produkci serotoninu. Snažte se ho tedy omezit, kde to jen půjde. Přestaňte sladit kávu i čaj, vyhněte se slazeným limonádám a omezte sladkosti. Poděkuje se vám nejen vaše neurologická soustava, ale celý váš organismus.

3. Více vitamínu B

Hlavně B12 a B6. Zvažte nákup doplňků stravy, které vám dodají dostatečné množství. Vždy si ale pečlivě přečtěte příbalový leták a dodržujte jeho pokyny.

4. Usmívejte se

Pozitivní přístup je alfou i omegou úspěšného člověka. Nezapomeňte se na sebe každé ráno usmát do zrcadla a pokračujte v tom po celý den.

5. Jezte ořechy a semínka

Obsahují důležité aminokyseliny, které podporují vaše srdce i buněčnou strukturu. Dodají vám také dostatek vlákniny která je nezbytná pro správné trávení.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button